• Maskava neatzīst okupētajās Ukrainas teritorijās izdotās Krievijas pases

    Ārzemēs
    Ziņu aģentūra LETA
    15. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Krievija neatzīst savas pases, kas izdotas tā dēvētās Doneckas tautas republikas teritorijā, un šo pasu turētāji nedrīkst šķērsot robežu, ziņo Ukrainas izlūkdienesti.

    Pēc Ukrainas pretuzbrukuma panākumiem Krievijas okupēto teritoriju iedzīvotāju noskaņojums ir krasi mainījies. Viņu vidū pieaug neapmierinātība ar tā dēvētās Krievijas speciālās operācijas gaitu un Krievijas valdības rīcību.

    Pastāv uzskats, ka Krievija nodod «republiku» intereses. Šie noskaņojumi vēl vairāk pastiprinājās pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka Krievijas pasēm, kas izdotas okupētajās teritorijās, nav juridiska spēka pašas Krievijas Federācijas teritorijā.

    Cilvēkiem, kas mēģināja pamest tā dēvētās Doneckas tautas republikas teritoriju ar šādu pasi, uz Krievijas robežas paziņots, ka viņi nekas neesot.

    Ukrainas izlūkdienesti arī uzzinājuši, ka Krievijas bruņoto spēku 14.atsevišķās brigādes karavīru vidū izplatījusies informācija, ka līdz 1.decembrim jāpabeidz viens no operācijas etapiem. Pēc tam no daļas Ukrainas okupētajām teritorijām plānots izvest Krievijas bruņoto spēku regulārās vienības.

    Šīs teritorijas plānots nodot tā dēvēto brīvprātīgo bataljonu kontrolē. Tie, piemēram, varētu būt tā dēvētais pirmais (Doneckas) un otrais (Luhanskas) armijas korpuss.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē