• Maijā un jūnija sākumā ar Covid-19 visbiežāk saslimuši veikalu pārdevēji un uzņēmumu vadītāji

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Laika periodā no 1. maija līdz 6. jūnijam ar Covid-19 visbiežāk saslimuši veikalu pārdevēji un uzņēmumu vadītāji, liecina Ekonomikas ministrijas sagatavotais ziņojums par par Covid-19 saslimstības sociālekonomisko analīzi, ko otrdien uzklausīja valdība.

    Šajā laika posmā, vērtējot pēc profesijām, ar Covid-19 saslimuši 608 veikalu pārdevēji, 462 rīkotājdirektori un uzņēmumu vadītāji, 395 rūpniecības un citi strādnieki, 360 pamatizglītības un pirmsskolas pedagogi, 296 māju, viesnīcu un biroju apkopēji un to palīgi, 279 komercpakalpojumu un administratīvie vadītāji, 267 tirdzniecības un iepirkumu aģenti un starpnieki, 258 pārvaldes vecākie speciālisti.

    Kopumā līdz 6. jūnijam starp Covid-19 saslimušajiem visvairāk ir rīkotājdirektori un uzņēmumu vadītāji – 3920, tiem seko veikalu pārdevēji – 3890, individuālās aprūpes darbinieki – 3600, pamatizglītības un pirmsskolas pedagogi – 3270 un rūpniecības un citi strādnieki – 2750.

    Vērtējot procentuāli no kopējā nozarē nodarbināto skaita, lielākais ar Covid-19 saslimušo skaits līdz 6. jūnijam konstatēts veselības un sociālajā aprūpē, kā arī pakalpojumu nozarē, kurās saslimuši 18% no kopējā nozarē nodarbināto skaita. Valsts pārvaldē un aizsardzībā saslimuši 12%, apstrādes rūpniecībā un izglītības nozarē – katrā pa 11% no nodarbināto skaita. Mākslas, izklaides un atpūtas nozarē saslimuši 10% no nodarbinātajiem, arī nekustamā īpašuma operāciju nozarē saslimušo īpatsvars ir 10%.

    Pa 9% no nozarē nodarbināto kopējā skaita saslimuši pārējā rūpniecībā, transporta un uzglabāšanas, kā arī finanšu un apdrošināšanas nozarē. Tirdzniecībā saslimušo īpatsvars bijis 8% no nozarē nodarbinātajiem.

    Arī laika posmā no 1. maija līdz 6. jūnijam lielākais ar Covid-19 saslimušo īpatsvars ir pakalpojumu nozarē – 2,4% no nozarē nodarbinātajiem, tai seko apstrādes rūpniecība (1,4%), operācijas ar nekustamo īpašumu (1,3%), valsts pārvalde un aizsardzība (1,3%), administratīvo un apkalpojošo dienestu darbība (1,2%), transports un uzglabāšana (1,1%), izglītība (1,1%), tirdzniecība (1,1%), finanses un apdrošināšana (1,1%).

    Kopumā Ekonomikas ministrijas apkopotā informācija liecina, ka starp TOP 40 nozarēm ar lielāko saslimušo īpatsvaru pārsvarā ir nozares, kurās dominē privātais sektors.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē