• LNOB pirmizrādi piedzīvos Franca Lehāra operete «Jautrā atraitne»

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    6. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB) 22.septembrī pirmizrādi piedzīvos Franca Lehāra operete «Jautrā atraitne», aģentūru LETA informēja LNOB pārstāve Irbe Treile.

    Viņa pavēstīja, ka jauniestudējumu veido starptautiska komanda muzikālā vadītāja Tomasa Rēznera un režisora Ūves Ērika Laufenberga vadībā.

    Radošajā komandā strādā arī diriģents Kaspars Ādamsons, scenogrāfs Jūliuss Teodors Zemmelmans, kostīmu māksliniece Džesika Karge, horeogrāfe Mirjama Lifka un gaismu mākslinieks Andreass Franks.

    Hannas Glavarī lomā būs Inga Šļubovska, Jūlija Vasiļjeva vai Laura Grecka, Danilo – šveiciešu baritons Aleksandrs Bešā un Rinalds Kandalincevs. Iestudējuma īpašais viesis ir aktieris Gundars Āboliņš, kurš iejutīsies Ņeguša lomā.

    Citas lomas iestudējumā atveidos Evija Martinsone, Andris Ludvigs, Juris Ādamsons, Guntars Ruņģis, Raimonds Bramanis, Artjoms Safronovs, Kalvis Kalniņš, Rihards Millers, Andris Kipļuks un citi.

    Treile norādīja, ka «Jautrā atraitne» ir viena no visu laiku populārākajām operetēm. Pasaules pirmizrādi tā piedzīvoja Vīnē 1905.gadā, bet Latvijas Nacionālajā operā tā pirmo un līdz šim vienīgo reizi iestudēta 1933.gadā.

    Biļetes uz jauniestudējumu var iegādāties LNOB kasē un internetā «opera.lv».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē