• Līdz šim pret Covid-19 savakcinējušies vairāk nekā puse izglītības iestāžu darbinieku

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Līdz šim pret Covid-19 ir vakcinēti 52% izglītības iestāžu darbinieku, sociālajos tīklos pavēstījusi izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

    Saskaņā ar ministres pausto, Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka starp dažādām izglītības iestāžu grupām līdz 27. jūnijam visaktīvāk vakcinējušies augstskolās strādājošie – tajās poti pret Covid-19 saņēmuši 73% darbinieku, savukārt vispārizglītojošajās skolās vakcinēti 55% darbinieku.

    Tikmēr pirmsskolas izglītības iestādēs vakcinējušies vien 40% darbinieku.

    Vaicāta par to, kādēļ izglītības iestādēs vakcinācijas process nenorit ātrāk, Muižniece komentēja, ka aprīļa vidū, kad tika atvērta pedagogu prioritārā grupa, sabiedrībā valdīja AstraZeneca vakcīnas skepticisma vilnis, līdztekus izglītības iestāžu darbinieki, baidoties no blaknēm, atlikuši poti uz laika posmu «pēc Jāņiem», kad beidzas izlaidumi un eksāmeni.

    «Šobrīd cerīgi raugos uz lielāku pieaugumu drīzumā, jo arī vakcinēšanās iespējas kļūst arvien plašākas,» atzīmēja ministre.

    Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pieļauj iespēju rīkot izglītojošas kampaņas ar epidemiologiem un imunologiem, lai skolotājiem un citiem izglītības jomas darbiniekiem skaidrotu neatbildētos jautājumus par vakcināciju pret Covid-19.

    Muižniece iepriekš apliecināja, ka meklēs risinājumus, lai pārliecinātu šaubīgos izglītības darbiniekus par vakcināciju pret Covid-19. Viņa norādīja, ka viena no iespējām būtu izglītojošas kampaņas, kurās epidemiologi un imunologi varētu skaidrot vakcinācijas ieguvumus un nepieciešamību. Ministre apgalvoja, ka ir gatava iesaistīties skaidrošanā un izglītošanā par vakcināciju, jo viņas prioritāte ir nodrošināt klātienes mācības visām klašu grupām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē