• Lidostas «Rīga» apmeklētāji varēs ziedot depozīta iepakojumu Latvijas dabisko pļavu saglabāšanai

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    9. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Lidosta Rīga
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    No otrdienas ikvienam lidostas «Rīga» pasažierim un viesim ir iespēja tukšo depozīta iepakojumu atstāt ziedojumu punktā, tādējādi desmit centu depozīta maksas vērtību par katru nodoto iepakojumu novirzot Latvijas Dabas fonda iniciatīvai dabisko pļavu saglabāšanai un atjaunošanai Latvijā, aģentūrai LETA pavēstīja lidostas «Rīga» pārstāvji.

    Šāda iniciatīva uzsākta, balstoties uz lidostā novēroto ceļotāju paradumu dzērienus ņemt līdzi līdz pat drošības kontrolei, kur tie parasti nonāk atkritumu urnā, jo tālāk lidostā tos ienest nedrīkst.

    Ziedojumu punkts depozīta iepakojumiem tapis lidostai «Rīga» sadarbojoties ar SIA «Depozīta iepakojuma operators», «Ziedot.lv» un Latvijas Dabas fondu, un tajā iespējams ziedot iztukšotu, nesaplacinātu un ar Latvijas depozīta zīmi marķētu plastmasas un skārda iepakojumu. Iepakojuma iztukšošanai paredzēta arī izlietne, kas novietota netālu no ziedojumu depozīta punkta.

    Viens no lidostas «Rīga» izvirzītajiem mērķiem vides aizsardzības jomā ir ilgtspējīga atkritumu apsaimniekošana un klimatneitralitātes sasniegšana līdz 2030.gadam, un lidostas «Rīga» Kvalitātes un ilgtspējas departamenta Ilgtspējas un vides pārvaldības nodaļas vadītāja Santa Auguste-Šole norāda, ka lidosta ir izvirzījusi mērķi tuvākajos piecos gados palielināt šķiroto atkritumu īpatsvaru līdz 66% no kopējā atkritumu apjoma. To sasniegt var palīdzēt ne tikai lidostā strādājošie, nomnieki un sadarbības partneri, bet arī pasažieri.

    Kā norāda Latvijas Dabas fonds, lidostā izvietotais depozīta ziedojumu punkts sniegs ieguldījumu dabisko pļavu atjaunošanā, tādā veidā saglabājot Latvijai unikālo bioloģisko daudzveidību.

    Latvijas Dabas fonda direktora vietniece Zane Štolcere uzsver, ka «dabisko pļavu situācija Latvijā šobrīd ir dramatiski slikta – tās saglabājušās tikai 0,7% visas valsts teritorijas, turklāt to izzušana vēl joprojām nav apturēta».

    Jau ziņots, ka lidostas «Rīga» apgrozījums 2021.gadā bija 31,769 miljoni eiro, kas ir par 6,7% vairāk nekā 2020.gadā, bet tās zaudējumi samazinājās par 40,7% un bija 9,423 miljoni eiro.

    Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē