• Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā būs skatāma izstāde bērniem «Zaļš un vēl zaļāks»

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    16. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenās ēkas 4.stāva izstāžu zālēs no 19.augusta līdz 19.novembrim būs skatāma izstāde bērniem «Zaļš un vēl zaļāks», atklājot cilvēka un dabas mijiedarbības un sadarbības procesus.

    Izstādē bērniem pieejamā un draudzīgā valodā iecerēts stāstīt par svarīgo pasaules izzināšanā – cilvēka un dabas līdzās pastāvēšanu. Mākslas ekspozīcija rosinās apbrīnot dabas bagātību, uzmanību veltot atbildības sajūtai, skarot dabas resursu un daudzveidības saglabāšanas, ekoloģijas un ilgtspējas jautājumus.

    Muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva atzīmē, ka aktīva darbība kā pozitīvu pārmaiņu veicinātājs ir projekta uzstādījums un vērtība, aicinot iesaistīties gan dabas un mākslas izzināšanā izstādē, gan savā ikdienā pieņemt videi labvēlīgus lēmumus.

    Mākslas ekspozīcijā tiks iekļauti glezniecības un grafikas darbi no LNMM kolekcijas, kas aptver vairāku gadu desmitu periodu, akcentējot dabas procesu mainību un pastāvību, kā arī motīvu, radošo tehniku un krāsu paletes variācijas. Krāsaina, stāstoša un saudzējama ainava iemūžināta latviešu vecmeistaru – Jaņa Rozentāla, Johana Valtera, Ludolfa Liberta, Konrāda Ubāna, Jāņa Tīdemaņa – gleznās, pagājušā gadsimta vidus un otrās puses mākslinieku – Eduarda Kalniņa, Jāzepa Pīgožņa, Borisa Bērziņa – veikumā. Mūsdienīgu redzējumu sniegs Ērikas Gulbes un Andra Eglīša radītie darbi.

    Zaļā krāsa ekspozīcijā gan veido asociatīvu sasaisti ar dabas tēmu, gan pastiprināti aktualizē vides problemātiku, norādīja muzeja pārstāve, piebilstot, ka svarīgs iekārtojuma elements ir koks un tā nozīme ekosistēmā. Tāpat kopā ar izstādes skatītājiem muzejā taps uzlīmju «mežs», ko nākamgad sadarbībā ar SIA «Rīgas meži» plānots realizēt dabā. 

    Ekspozīciju papildinās arī dažādas interaktīvās zonas, piemēram, 3D vide, atkritumu šķirošanas spēle un ilgtspējas padomi.

    Savukārt pasākumu programma ietver otrreizējās pārstrādes radošās darbnīcas, tematiskas sarunas un nodarbības par Latvijas dabu un tās saglabāšanu, par drošu interneta vidi, kā arī tikšanos ar māksliniekiem un dabas pasaules entuziastiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē