• Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina uz Senioru dienām

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    11. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Sākot ar 11. janvāri, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs reizi mēnesī rīkos īpašo Senioru dienu, kad, uzrādot pensionāra apliecību, bez maksas varēs aplūkot gan Latvijas vēstures ekspozīciju no akmens laikmeta līdz mūsdienām, gan visas tematiskās izstādes. To varēs darīt individuāli vai piedaloties organizētā ekskursijā gida pavadībā.

    Līdzās Latvijas vēstures ekspozīcijai apskatāmas četras izstādes: vēsturisko krāsu fotogrāfiju izstāde Krāsainā Latvija, izstāde Satversme 100+, kas ļauj izzināt Satversmes veidošanas vēsturi, iepazīt personības, kas piedalījās nozīmīgā dokumenta izstrādē; tāpat aplūkojama pastāvīgā izstāde Latvijas valsts dibinātāji un izstāde Nauda Latvijā. Izstāde Krimplēnmānija. Modes kliedziens padomju garderobē ir apskatāma vēl tikai līdz 15. janvārim. Tāpat seniori aicināti piedalīties muzeja projektā Gadsimta stāsti, kurā saglabā liecības par 20. un 21. gadsimta sākuma ikdienas dzīvi Latvijā. Seniori var projektu papildināt ar savu atmiņu stāstu par sev aktuālu tematu, to ierakstot turpat muzejā ar darbinieku palīdzību vai vēlāk mājās, pieslēdzoties projektam tiešsaistē https://emuzejs.lnvm.lv/stasti/.

    Nākamā Senioru diena paredzēta 1. februārī, kad pulksten 12 notiks ekskursija izstādē Satversme 100+, bet 1. martā plānotajā Senioru dienā – ekskursija izstādē Krāsainā Latvija.

    Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atrodas Rīgā, Brīvības bulvārī 32, četrstāvu ēkā bez lifta un pacēlāja. Ekskursiju laikā vajadzības gadījumā būs pieejami saliekamie krēsli.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē