• Latvijas hokeja izlase dramatiskā cīņā zaudē Vācijai

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    1. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IIHF
    Latvijas hokeja izlase otrdien noslēdzošajā, izšķirošajā spēlē pasaules čempionāta grupu turnīrā dramatiskā cīņā piekāpās Vācijas valstsvienībai un palika ārpus ceturtdaļfināla.

    Šī spēle svarīga bija abām komandām, jo pirms tās sākuma nedz Latvija, nedz Vācija nebija labāko četriniekā B grupā, bet savstarpēji izdevīga rezultāta gadījumā, piemēram, ja spēles pamatlaiks noslēgtos neizšķirti, abas arī iekļūtu ceturtdaļfinālā. 

    Vācieši visu nokārtoja jau pirmajā periodā, iegūstot sev ērtu divu vārtu pārsvaru, un spēles turpmākajā gaitā varēja darboties no aizsardzības, kas viņiem bija parocīgi.

    Aktīvi iesākusi spēli, acīmredzami gribot nokausēt vāciešus, kuriem šī bija otrā spēle divās dienās,  Latvijas izlase uzkāpa uz tā paša grābekļa, ko visu šo čempionātu, – ātri zaudēti vārti mača sākumā. Ceturtās minūtes sākumā Džons Peterka izdara augstu metienu no pustālas distances, un ripa pāri Jāņa Kalniņa plecam ielido vārtu augšējā stūrī – 1:0.

    Marcela Nēbelsa vārti septītajā minūtē jau bija kā auksta duša, taču Latvijas izlase tam tika pāri, sakārtoja spēli un turpināja cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Mūsu komandu uz priekšu dzina arī skatītāji, kas itin kuplā pulkā bija sanākuši tribīnēs un radīja jau adekvātu hokeja atmosfēru.

    Cerības uz pozitīvu mača iznākumu atjaunoja Rodrigo Ābols, kurš otrā perioda sākumā samazināja Vācijas pārsvaru līdz vieniem vārtiem – 2:1. Diemžēl visi turpmākie centieni izlīdzināt rezultātu atsitās pret vācu stingro aizsardzību un vārtsargu Matiasu Nīderbergeru. Vāciešu spēle gan nebija perfekta, arī viņi pieļāva kļūdas un vairākkārt ļāva Latvijas izlasei spēlēt vairākumā, bet veiksme nebija mūsu pusē.

    Pašās spēles beigās Jānis Kalniņš tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, bet vācieši nedeva iespēju metienam pa vārtiem, un svinēja sev tik vajadzīgo uzvaru, jo arī viņu cerības spēlēt ceturtdaļfinālā bija atkarīgas no šā mača iznākuma.

    Latvijas zaudējums pavēra ceļu uz ceturtdaļfinālu Kanādas izlasei, kas turnīru turpinās, izlienot caur adatas, aci, jo čempionātu viņi iesāka katastrofāli. Tiesa, vēl sliktāk klājās citiem lielajiem čempioniem zviedriem, kas neiekļuva labāko četru komandu skaitā A grupā.

    No A grupas pasaules čempionātu turpinās Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) izlase, Šveice, Čehija un Slovākija, no B grupas – ASV, Somija, Vācija un Kanāda. Ārpusē palika Zviedrija, Dānija, Lielbritānija un Baltkrievija A grupā, Kazahstāna, Latvija, Norvēģija un Itālija B grupā.

    Latvijas izlasei šogad ir gaidāms vēl viens svarīgs turnīrs, kad augustā notiks cīņa par tiesībām spēlēt 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē