• Latvija varētu nodot Janssen Covid-19 vakcīnas citām valstīm

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    30. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Latvija varētu nodot Janssen Covid-19 vakcīnas citām valstīm, otrdien valdības sēdē paziņoja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

    Politiķis norādīja, ka Latvijā Covid-19 vakcīnu krājumi pašlaik ir pietiekami un tie vēl palielināsies. Pēc Pavļuta teiktā, pašreiz Latvijā gandrīz netiek lietotas Astra Zeneca vakcīnas, tāpēc tās ik pa laikam tiek virzītas ziedošanai vai pārdošanai.

    Tāpat pašreiz tiekot apsvērts, vai Latvijai vajadzētu novirzīt citām valstīm arī Janssen vakcīnas. «Pirmreizējai vakcinācijai Janssen īpatsvars samazinās. Tur dominē Moderna, otrajā vietā ir Pfizer. Savukārt Janssen ir maz izmantots, turklāt arī balstvakcinācijas kontekstā šī vakcīna ir mazāk aktuāla," skaidroja Pavļuts.

    Tikmēr Moderna vakcīnu, kas sevi līdz šim esot parādījusi kā noturīgāko, krājumi Latvijā esot pietiekami un tie vēl turpinās papildināties.

    Pavļuts atklāja, ka Latvija ir saņēmusi Eiropas Savienības (ES) aicinājumu apsvērt tās vakcīnu devas, kas pašreiz valstij nav nepieciešams, novirzīt citām ES valstīm.

    «Mēs šo piedāvājumu izvērtējam, un domāju, ka nākamotrdien nāksim valdībā ar ziņojumu par vakcīnas portfeļa vadību un attiecīgi sniegsim priekšlikumus par turpmāko rīcību,» teica veselības ministrs.

    Jau vēstīts, ka līdz šim Latvijā kopumā veiktas 2 257 263 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas, tostarp vakcīnas pirmo devu saņēmuši 1 273 019 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēguši 1 184 767 cilvēki. Par vakcinācijas kursu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši AstraZeneca, Pfizer/BioNTech vai Moderna ražotās potes abas devas vai «Janssen» vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Imunitāte pret Covid-19 izraisošo vīrusu pēc dažādu vakcīnu saņemšanas gan iestājas atšķirīgos laikos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē