• Kur varēs redzēt informāciju par cilvēkam veikto vakcināciju?

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    No 1. janvāra ikvienai ārstniecības iestādei informācija par cilvēkam veikto vakcināciju, ko izdarīs no 1. janvāra, būs obligāti jāievada valsts E-veselības sistēmā.

    Tas nodrošinās vakcinācijas datu uzkrāšanu vienuviet, uzlabojot informācijas pieejamību un atvieglojot darbu veselības nozares profesionāļiem. Ārstniecības iestādēm E-veselībā obligāti būs jāievada dati gan par valsts apmaksāto, gan maksas vakcināciju, informē Nacionālais veselības dienests (NVD). Vēsturiskos vakcinācijas datus iestādes varēs ievadīt sistēmā pēc brīvprātības principa. Iepriekš E-veselības sistēmā bija jāievada tikai dati par vakcināciju pret Covid-19 un gripu.

    Atbilstoši NVD novērojumiem daļa ārstniecības iestāžu visu vakcinācijas datu digitalizāciju jau ir uzsākusi. Tāpat kā līdz šim, ja cilvēks vēlēsies noskaidrot informāciju par nepieciešamo vakcināciju vai revakcināciju, viņš varēs sazināties ar savu ģimenes ārsta praksi, kas plāno un organizē vakcināciju un kurā ir pieejama informācija par saņemtajām potēm.

    Savukārt, ja iedzīvotājs vēlēsies apskatīt informāciju par veikto vakcināciju, to varēs izdarīt, autentificējoties www.eveseliba.gov.lv. Neskaidrību gadījumos var sazināties ar E-veselības lietotāju Atbalsta dienestu, zvanot pa tālruni 67803300 vai rakstot vēstuli e-pastā uz [email protected].

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē