• Kur braukt sievu lūkoties? Noskaidrots, kur Latvijā ir visvairāk sieviešu

    Sieviešu diena
    Estere Jansone
    8. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Simon Maage/Unsplash
    Vidēji Latvijā sieviešu skaits par 138 000 pārsniedz vīriešu skaitu. Tomēr, ne visos Latvijas nostūros daiļais dzimums skaita ziņā dominē. Šajā kartē varēs apskatīt, kur mūsu valstī dzīvo visvairāk sieviešu.

    Latvijā, tāpat kā visās pārējās ES valstīs, sieviešu (53,7%) ir vairāk nekā vīriešu (46,3%). Raugoties vēl 2022.gada datus, var secināt ka Latvijā uz 100 vīriešiem ir aptuveni 116 sievietes. Tiesa, sieviešu pārsvars īpaši izteikts kļūst virs 65 gadiem, kad dāmu pārsvars pār kungiem ir divas reizes lielāks, bet vecumā virs 80 gadiem – trīs reizes lielāks.

    Aplūkojot Centrālās statistikas pārvaldes interaktīvo karti, var manīt, ka dāmas visvairāk mīt Latvijas centrālajā daļā un Vidzemē. Lielākais dāmu pārsvars ir Ramatas pagastā, Cēsīs un Vecauces pagastā. Te uz 100 kungiem ir vairāk kā 130 dāmas. Tālāk seko Rīga, Daugavpils un Kuldīga, uz 100 vīriešiem ir 125 sievietes, īpaši neatpaliek Liepāja, Gulbene un Ogre – te uz 100 vīriešiem ir 124 daiļā dzimuma pārstāves.

    Savukārt sievietes mazākumā ir Latgalē un Kurzemē. Vismazāk sieviešu ir Zaļesjes un Ķepovas pagastos, kur ir tikai 60 līdz 70 sievietēm uz 100 kungiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē