• Klajā nākusi Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda džeza skaņu plate

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    14. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Maestro Raimonds Pauls
    Foto: F64
    Maestro Raimonds Pauls
    Džeza mūzikas izdevniecības Jersika Records paspārnē izdota Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda skaņu plate Jazz suites: Reimagined! jeb Džeza cikli – no jauna ieskaņotās maestro džeza svītas.

    Kā aģentūru LETA informēja izdevniecības vadītājs Mareks Ameriks, skaņu platē iekļautas pianista un komponista Paula pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados komponētās džeza svītas, kas no jauna ieskaņotas Latvijas Radio studijā, maestro muzicējot kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

    Ierakstā var klausīties instrumentālo džeza svītu «Dienvidu akvareļi», kā arī fragmentus no svītām «Melnās krāsas», «Kalnu skices» un «Iespaidi», bet skaņu plati atklāj skaņdarbs «Instrumentu parāde (Orķestranti)», kas kā pirmais atskaņots vairākos bigbenda koncertos. Aranžijas bigbendam veidojis Latvijas Radio bigbenda vadītājs un diriģents, saksofonists Kārlis Vanags, bet kā viesis ierakstā piedalās vibrafonists Miķelis Dzenuška.

    Ieraksts ir veikts autentiskā sešdesmitajos gados ražotā profesionālā studijas lampu lenšu magnetofonā «Studer C37», kas atradies Rīgas Ierakstu studijā Reformātu baznīcā, kur savus ierakstus veica mūzikas izdevniecība «Melodija».

    Ameriks norādīja, ka skaņu plate «Jazz suites: Reimagined!» ir kā sava veida turpinājums pagājušā gada pavasarī izdotajai platei «The Lost Latvian Radio studio sessions 1965/1966» jeb «Neizdotie Latvijas Radio studijas ieraksti 1965/1966», kurā apkopotas «Raimonda Paula Trio» sešdesmitajos gados ieskaņotās džeza svītas «Dienvidu akvareļi», «Iespaidi» un «Kalnu skices».

    Albuma ieraksts veikts 2021. gada janvārī, analogi, uz lentes, skaņu režisora Gustava Ērenpreisa vadībā, asistējot Augustīnam Dellem un Mārtiņam Krastiņam. Skaņu plates vāka dizainā izmantotas Oskara Upenieka fotogrāfijas, bet dizainu veidojis Edgars Ameriks.

    Jauno skaņu plati var iegādāties visos mūzikas veikalos, kā arī izdevniecības «Jersika Records» mājaslapā vai «Bandcamp» platformā. Albums noklausāms arī populārākajās straumēšanas vietnēs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē