• Ķīna atteikusi lidmašīnu detaļu piegādi Krievijai

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    10. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Ķīna atteikusies Krievijai piegādāt lidmašīnu detaļas, tādēļ Krievijas aviokompānijas pašas meklēs iespējas nodrošināt detaļu piegādes no Turcijas, Indijas un citām valstīm, paziņojusi Krievijas federālā gaisa satiksmes aģentūra «Rosaviacija».

    «Mēs izdevām rīkojumu, lai pati aviokompānija noskaidro, kur tai ir iespējas iegūt šīs rezerves daļas. Cik man zināms, ir saņemta informācija, ka vērsās, piemēram, pie Ķīnas un Ķīna atteica,» žurnālistiem teicis «Rosaviacija» lidaparātu lidošanas gatavības uzturēšanas pārvaldes priekšnieks Valērijs Kudinovs.

    Viņš teicis, ka tagad Krievijas lidsabiedrības meklēs detaļu piegādes no citām valstīm, piemēram, Turcijas un Indijas. Kudinovs piebilda, ka katrai kompānijai pašai būs jāslēdz iepirkuma līgumi.

    Eiropas Savienība (ES) 26.februārī pieņemtajā sankciju paketē pret Krieviju par tās iebrukumu Ukrainā noteica aizliegumu Krievijas aviokompānijām pārdot un piegādāt, cita starpā arī līzingā, lidaparātus un to detaļas. Tāpat aizliegums noteikts lidmašīnu apdrošināšanas pakalpojumiem un ir aizliegta Krievijas izmantotu laineru remonts un modifikācija. ES dokumentā noradīts, ka sankcijas attiecināmas uz jebkuru lidmašīnu neatkarīgi no tās ražotāja un izgatavošanas vietas.

    Kudinovs paziņoja, ka Krievijas aviokompānijas plāno atdot līzinga kompānijām daļu ārvalstu lidmašīnu. «Daļa flotes tiks atdota,» viņš teica, piebilstot, ka aviopārvadātāji paši izlems, kuras lidmašīnas atdot.

    «Rosaviacija» dati liecina, ka pēc Rietumu sankciju pieņemšanas Krievijas reģistros iekļauts gandrīz 180 vietējo aviokompāniju lidmašīnu, tostarp «Aeroflot», «Pobeda» un «Utair».

    ASV aviobūves uzņēmums «Boeing» pagājušā nedēļā paziņoja, ka aptur atbalsta sniegšanu Krievijas aviokompānijām un savas darbības Maskavā, ņemot vērā Krievijas uzbrukumu Ukrainai.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē