• Kijevā notiks koncerts Ukrainas gaisa telpas slēgšanas atbalstam

    Karš
    LETA--UKRAINSKA PRAVDA
    9. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Kijevas centrālajā Neatkarības laukumā – Maidanā – trešdien notiks koncerts, pieprasot slēgt gaisa telpu virs Ukrainas, lai glābtu cilvēku dzīvības, kas tiek zaudētas, Krievijas karaspēkam bombardējot apdzīvotās vietas, ziņo Ukrainas prezidenta kanceleja.

    Kanceleja informēja, ka koncerts «Brīvas debesis/Free Sky» Maidanā saksies plkst.13.10.

    Simfoniskā orķestra «Kiev-Klassik» mūziķi diriģenta Hermana Makarenko vadībā izpildīs Ukrainas un Eiropas himnas, kā arī pazīstamus ukraiņu skaņdarbus.

    Līdz šim NATO ir noraidījusi iespēju sākt militāru intervenci, bažījoties par tiešu konfrontāciju ar Krieviju, kas var novest arī pie kodolkara. Alianse noraidījusi iespēju slēgt Ukrainas gaisa telpu, lai apturētu krievu īstenotos gaisa triecienus civiliem mērķiem Ukrainā, jo tas nozīmētu, ka NATO lidmašīnām jāstājas pretī Krievijas aviācijai.

    Maidans bija centrālā norises vieta 2014.gadā notikušajai revolūcijai, kuras rezultātā tika gāzts promaskaviskais prezidents Viktors Janukovičs, kas bēgot bija spiests meklēt patvērumu Krievijā. Tam sekoja Maskavas organizētā Krimas okupācija un aneksija, bet nedaudz vēlāk – arī bruņotais iebrukums Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalos.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē