• Kazāks: Enerģija viennozīmīgi būs dārga arī nākotnē

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    5. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Enerģija viennozīmīgi būs dārga arī nākotnē, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» uzsvēra Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

    «Nav iemesla raudzīties ar ilgpilnu skatu uz pagātni – šajā gadījumā pagātne neatgriezīsies, pērnais sniegs sen jau ir nokusis,» uzsvēra Kazāks, runājot par energoresursu cenu kāpumu.

    Tāpat viņš atzīmēja, ka daļai iedzīvotāju būs nepieciešams atbalsts, lai varētu pielāgoties jaunajām energoresursu cenām, un tas neattiecas tikai uz šo ziemu.

    «Atbalstam ir jābūt mērķētam – tām iedzīvotāju grupām, kurām tas ir nepieciešams, bet ar domu, ka mēs mūžīgi atbalstīt nevarēsim. Līdz ar to ekonomikā ir nepieciešamas strukturālas, paliekošas, tālredzīgas pārmaiņas gan attiecībā uz to, kā mēs enerģiju izmantojam, kādi ir mūsu paradumi, gan arī, kāda enerģija tiek izmantota – gāze, atjaunojamie resursi un no kurienes,» sacīja Kazāks.

    Viņš arī uzsvēra, ka ar šo pārmaiņu īstenošanu nedrīkst nogaidīt.

    Vienlaikus Latvijas Bankas prezidents piebilda, ka valdības plānotā atbalsta principi pamatā ir pareizi. «Principi, pēc kuriem valdība šo atbalstu plāno, manuprāt, ir pareizi,» sacīja Kazāks, piebilstot, ka pilnībā kompensēt enerģijas cenu kāpumu nedrīkst, lai iedzīvotājiem būtu pamudinājums mainīt paradumus, jo energoresursu cenas arī nākotnē būs augstas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē