• Karalim vēzis. Princis Viljams pārņem darbus, Harijs dodas apciemot tēvu

    Lielbritānija
    Estere Jansone
    6. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Pirmdienas vakarā Lielbritānijas medijos izskanēja šokējoša ziņa – karalim Čārlzam III diagnosticēts vēzis. Karaļa veselības problēmu dēļ mobilizējušies abi prinči – Viljams pārtraucis atvaļinājumu, bet Harijs ir atgriezies no ASV Lielbritānijā.

    Vēl janvāra vidū 75 gadus vecais Karalis Čārlzs gūlās uz operāciju galda, lai veiktu palielinātas prostatas «korektīvu operāciju». Tika cerēts, ka pēcoperācijas periods būs īss, un karalis drīz vien varēs atgriezties pie ierasto pienākumu veikšanas. Tomēr veicot dažādas pārbaudes, ārsti atklājuši aizdomīgas šūnas, kuras vēlāk apstiprinājušas ārstu bažas – karalim ir ļaundabīgs audzējs. Patlaban netiek atklāts, kāda tipa vēzis ir karalim, taču tas neesot prostatas, ziņo portāls «CNN». 

    Karalim Čārlzam nekavējoties uzsākta ārstēšana. Monarhs uz nenoteiktu laiku ir pārtraucis pildīt savus karaliskos pienākumus. lai tos veiktu viņa vietā, no atvaļinājuma ir atgriezies princis Viljams. Viņš iepriekš bija iecerējis paņemt pauzi no saviem karaliskās ģimenes pienākumiem līdz Lieldienām, lai pavadītu laiku ar sievu Keitu Midltoni, kas nesen piedzīvoja vēdera dobuma operāciju. Arī princis Harijs ir noraizējies par tēva diagnozi un ziņojis, ka jau tuvākajās dienās dosies uz Lielbritāniju, lai apciemotu karali.  

    Jau vēstīts, ka janvāra beigās vēzis atklāts arī Jorkas hercogienei Sārai Fērgusonei. Viņa iepriekš izgājusi krūts vēža ārstēšanas kursu, kura gaitā ārsti diagnosticējuši agresīvu ādas vēzi – melanomu.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē