• Kāds ir sods par nenotīrītu mājas jumtu?

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: IEVAS PADOMU AVĪZE
    Uz jumta sakrājies sniegs un ledus kļūst bīstams gan gājējiem, gan jumtu konstrukcijām, no jumtiem krītošs sniegs var sabojāt automašīnas un pilsētvides objektus, tāpēc Rīgas ēku saimnieki aicināti veikt jumtu tīrīšanu.

    Kā informē Rīgas pašvaldības Ārējas komunikācijas nodaļas projektu koordinatore Edīte Matuseviča, veicot jumtu tīrīšanu, ir atļauts īslaicīgi norobežot teritoriju, kur varētu nokrist sniegs un ledus. Ilgstoši bloķēt gājēju ietvi, nenodrošinot gājējiem iespēju droši apiet norobežoto teritoriju, nav atļauts.

    Iedzīvotāji arī aicināti nekavējoties ziņot par ietvēm, kas ilgstoši bloķētas no jumta krītoša sniega vai ledus radītas bīstamības dēļ: Rīgas pašvaldības policijai (RPP) pa tālruni 110 vai RPP aplikācijā; aizpildot e-pieteikumu mājaslapā riga.lv.

    Pašvaldībā arī atgādina, ka par nenotīrītu jumtu var saņemt naudas sodu. Maksimālais sods fiziskām personām ir 350 eiro, bet juridiskām – 1400 eiro.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē