• Kādas slepenas zīmes eksperti ieraudzīja Putina intervijā? Viss par skandalozo sarunu

    Krievijas agresija
    Marta Kalniņa
    10. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šobrīd visvairāk apspriestā intervija pasaulē ir amerikāņu žurnālista Takera Karlsona vairāk nekā divas stundas garā saruna ar Krievijas galvu Vladimiru Putinu. Ko tajā saklausīja un saskatīja eksperti? Un ko tad īsti pateica un nepateica Krievijas diktators?

    Putins – Karlsona veiksme vai neveiksme?

    Pirms slavenās intervijas bijušais ASV telekanāla «Fox News» raidījuma vadītājs Karlsons paziņoja – pirms tam neviens neesot pat papūlējies intervēt Putinu. Kolēģi visā pasaulē oponēja – pieprasījumi sūtīti teju katru dienu, bet palikuši bez atbildes. Tad kāpēc tā paveicās tieši Karlsonam? Eksperti lēš – tā drīzāk ir žurnālista neveiksme, jo Putins viņu izmantojis, lai sev ērtā veidā un laikā paustu savu ideoloģiju pasaulei. Tā bijusi acīmredzama vienošanās. Jāatzīst, viņu tikšanās tiešām maz līdzinājās sarunai. Tas bija Putina rūpīgi iestudēts monologs, un žurnālista vājie mēģinājumi uzdot jautājumus šo sajūtu tikai pastiprināja.

    Tagad pār Karlsona galvu veļas pārmetumu lavīna un aizdomu ēna. Taču savā ziņā tas ir arī viņa triumfs – iespēja atgādināt par sevi visai pasaulei. Karlsons ir amerikāņu ētera personība ar 30 gadu pieredzi medijos. Viņš vadījis raidījumus par politiku raidorganizācijās CNN, MSNBC un visbeidzot arī «Fox News». Tomēr, lai gan viņa sarunu šovs «Tucker Carlson Tonight» bija skatītākā pārraide ASV kabeļtelevīzijā,

    2023.gada pavasarī «Fox News» bez paskaidrojumiem atlaida Karlsonu.

    Beidzamajā laikā viņš veido savu raidījumu savā mājas lapā, un tur esot manīti arī Krievijas propagandas vēstījumi.

     

    Dzīvelīgs, pašpārliecināts un spējīgs uz visu

    Daudz interesantāk par Putina monologu ekspertiem bijis vērot viņa ķermeņa valodu un manieres. Visu, ko nevilšus var pateikt bez rūpīgi izraudzītiem vārdiem. Žestu un ķermeņa valodas eksperts soms Sami Sallinens dalījies ar saviem vērojumiem. Putins sarunas laikā juties ļoti ērti, viņš bija situācijas noteicējs. Patīkama vide, ērts krēsls ar roku balstiem, gluži kā mājās uz dīvāna. Par to bija parūpējušies viņa ļaudis, un Karlsons te bija tikai ciemiņš, kuram jāzina sava vieta. Saspringumu eksperts manījis tikai brīdī, kad žurnālists uzdevis jautājumu par miera sarunām ar Ukrainu.

    «Putins palūkojās uz leju, lūpas bija sakniebtas. Tā darām, kad kaut kam nepiekrītam vai cenšamies noklusēt.

    Mazam bērnam šādā veidā neapzināti izpaužas viņa pirmais nē,» raksturo Sallinens un piebilst, ka viss liecina par to, ka Putins par miera sarunām domāt neesot gatavs.

    Sallinens uzsvēra arī to, ka baumām par Putina slikto veselību neesot īsta pamata. Viņa ķermeņa valoda liecinājusi, ka fiziski viņš jūtas lieliski – daudz žestikulē, sejas muskuļi strādā labi.

    Putins intervijā demonstrēja zināmu pārākumu par savu sarunbiedru, ik pa laikam liekot Karlsonam nervozi iesmieties vai aizrunājot viņu tik ļoti, ka Takers vairs neiejaucas Putina runās un visai piesardzīgi un neveikli spēj uzsāk katru nākamo jautājumu.

    Savukārt krievu žurnālists Konstantīns Egerts savā slejā pēc šīs intervijas noskatīšanās par Putinu raksta: «Cilvēks, kurš pats savas personas nozīmību pielīdzina Katrīnai Lielajai, Ļeņinam un Staļinam, bez problēmām dos pavēli saviem ģenerāļiem iebrukt Baltijā vai Polijā, ja vien uzskatīs, ka ir piemērots brīdis.»

     

    Vēstures stunda un dāvana Karlsonam  

    Putins runāja daudz un ilgi. Lielākoties – viens. Sarunas sākumā viņš paziņoja, ka veltīs īsu mirklīti atskatam vēsturē, un pēc tam gari un plaši izklāstīja savu redzējumu par Krievijas izveidošanos. Kad Karlsons kautri mēģināja viņu pārtraukt ar savu jautājumu, Putins viņam stingri pajautāja: «Mums ir sarunu šovs vai nopietna saruna?» Un pēc tam turpināja uzņemto virzienu.

    «Ukraina ir mākslīgi radīta valsts,» uzsvēra Putins

    un deva mājienu, ka arī ungāriem būtu tiesības paņemt savas vēsturiskās zemes, kuras ir Ukrainas sastāvā. Viņš gan nekad uz to neesot mudinājis.

    «Jūs jutāt draudus no NATO puses, tāpēc uzsākāt karu?» sarunas 22. minūtē mēģina pajautāt Karlsons. Uz to Putins viņam norāda: «Saprotu, ka mani garie dialogi neiederas jūsu formātā. Taču es jums pajautāju – tā būs nopietna saruna vai šovs? Jūs teicāt, ka nopietna saruna, tāpēc neapvainojieties, lūdzu!» Uz to Karlsons vien neveikli atsmej, un Putins var turpināt savu stāstījumu.

    Lai apliecinātus savu vārdu patiesumu, Putins kādā brīdī aicina savu palīgu viņam iedot iespaidīga lieluma materiālu mapi. Karlsons pats visu varēšot izlasīt. «Es nedomāju, ka jūs melojat!» taisnojas amerikānis, bet Putins jau sniedz viņam mapi, sakot: «Tas jums – mīļā piemiņā.»

    «Jums ir enciklopēdiskas zināšanas,» klausoties Putina nebeidzamajā stāstījumā, sajūsminās Karlsons.

     

    Noniecina Baidenu, slavē draugu Bušu

    Liela daļa sarunas tika veltīta Krievijas un ASV attiecību apspriešanai, un Putins veltīja daudz pārmetumu ASV prezidentiem. Putins atminējās gadījumu, kad Bilam Klintonam vaicājis, vai būtu iespējama Krievijas iestāšanās NATO. Klintons teicis, ka tas esot interesants jautājums, un domājot, ka tas būtu iespējams. «Bet vēlāk pie vakariņām viņš man pateica: «Es parunāju ar savu komandu, un tagad tas nebūtu iespējams.» Pajautājiet to viņam! Domāju, ka viņš interviju redzēs, šo apstiprinās. Es taču nekad neko tādu neteiktu, ja tā nebūtu bijis,» norādīja Krievijas prezidents. Karlsons atzīmēja, ka esot rūgtums Putina vārdos. «Jūs teicāt, ka es izjūtu rūgtumu. Nē! Tā ir tikai faktu konstatēšana.

    Mēs taču neesam brūtgāns un brūte,

    un aizvainojums nav tā substance, kādai te vieta būt,» oponēja Putins.

    Uz jautājumu, kad pēdējo reizi ticies ar tagadējo ASV prezidentu Džo Baidenu, Krievijas galva nevērīgi attrauca, ka nemaz neatceras, bet varot paskatīties dokumentos. «Jūs neatceraties?» izbrīnīts bija žurnālists un sāka aizgūtnēm smieties. «Vai tad man viss ir jāatceras? Man pietiek savu darīšanu. Iekšpolitisku,» noteica Putins.

    Varēja gan skaidri noprast, ka Džo Baidens Putinam nebūt nešķiet tik simpātisks kā, piemēram Džordžs Bušs. Par Bušu Putins teic – visi viņu uzskatījuši par prastu lauku puisi, bet patiesībā Bušs esot gudrs, un Putinam ar viņu bijušas ļoti cilvēciskas, labas attiecības.

    Aicina Ameriku izbeigt piegādāt Ukrainia ieročus

    Savukārt par komunikāciju ar Baidenu Krievijas galva saka: «Es viņam vairākkārt teicu, ka jūs izdarāt vēsturiska mēroga kļūdu, atbalstot visu, kas notiek Ukrainā, un atgrūžot Krieviju.» Karlsons steidza noskaidrot, kā tad uz šo atbildēja Baidens. «Pajautājiet to viņam! Jums tas būs vienkārši, jo esat ASV pilsonis. Brauciet un pajautājiet! No manas puses ir nekorekti komentēt mūsu sarunu,» atbildēja Putins. Karlsons iebilda, ka šādi visa pasaule var nonākt uz kara sliekšņa, un vai nebūtu prātīgāk piezvanīt Baidenam un atrisināt šo jautājumu? «Viss ir vienkārši. Mēs par to esam runājuši un arī nodevām šo ziņu ASV valdībai.  

    Ja jūs patiešām gribat izbeigt karu, tad beidziet piegādāt Ukrainai ieročus.

    Tad viss beigsies dažu nedēļu laikā.  Lūk, arī viss! Un tad jau var runāt par nosacījumiem. Bet citādi, ko gan man darīt – zvanīt un lūgties? Jūs tādus un tādus ieročus gatavojaties dot Ukrainai, bet es zvanīšu un teikšu: «Vai! Baidos, baidos, baidos! Lūdzu, nedariet to?» Par ko runāt?»     

    Latvija viņu neinteresējot

    Karlsons Putinam vaicāja par to, vai pastāv draudi, ka Krievija varētu iebrukt Polijā vai Latvijā. «Tikai vienā gadījumā – ja no Polijas būs uzbrukums Krievijai. Kāpēc?

    Jo mums nav nekādu interešu ne Polijā, ne Latvijā, nekur.

    Kam mums tas vajadzīgs? Tas būtu pretrunā ar veselo saprātu – iejūgties globālā karā,» apgalvo Putins. Viņš pauž to, ka Eiropas valstis un ASV izmantojot Krieviju kā bubuli, lai iebiedētu savus iedzīvotājus un piespiestu maksāt lielākus nodokļus, lai sponsorētu Ukrainu karā. «Mērķis ir novājināt Krieviju,» uzskata viņš.   

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē