• Kad sāks darboties paliatīvās aprūpes mobilās komandas?

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    20. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: shutterstock
    Teju 3000 pacientu visā Latvijā jau šogad varēs saņemt valsts apmaksātus paliatīvās aprūpes pakalpojumus mājās. Plānots, ka ar šā gada 1. oktobri pacienti sāks saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, savukārt sociālā aprūpe, psihosociālais atbalsts un tehniskie palīglīdzekļi būs pieejami no 2024. gada 1. janvāra.

    «Pakalpojumu varēs saņemt pacienti (izņemot jauniešus līdz 24 gadu vecumam, kuri ir bērnu paliatīvās aprūpes kabineta uzskaitē un jau saņem Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības pakalpojumus), kuriem ir 4. vai 5. līmeņa stacionārās ārstniecības iestādes ārstu konsilija lēmums par paliatīvās aprūpes mobilās komandas pakalpojumu pacienta dzīvesvietā nepieciešamību, kā arī konsilija lēmumā prognozētā personas dzīvildze ir līdz sešiem mēnešiem,» stāsta nacionālā veselības dienesta pārstāve Sinrija Gulbe. 

    Sākot ar 2023. gada 1. oktobri, pacienta dzīvesvietā paliatīvās aprūpes mobilajai komandai būs jānodrošina veselības aprūpes pakalpojumi, kuros ietverti sertificēta paliatīvās aprūpes ārsta vai internista, vai ģimenes ārsta, vai neatliekamās medicīnas ārsta, vai geriatra, vai anesteziologa-reanimatologa vizītes, attālinātas konsultācijas, ārsta palīga un/vai māsas sniegtie veselības aprūpes pakalpojumi un sertificētu funkcionālo speciālistu – fizioterapeita, ergoterapeita, uztura speciālista – pakalpojumi.

    Savukārt pakalpojuma sociālo komponenti – sociālo aprūpi, psihosociālo atbalstu un tehniskos palīglīdzekļus – nodrošinās, sākot no 2024. gada 1. janvāra. 

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē