• Izveidota uzskatāma un praktiska video pamācība par Covid-19 sertifikāta iegūšanu un pielietošanu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Lai palīdzētu orientēties Covid-19 sertifikāta iegūšanas procesā un atbildētu uz visbiežāk uzdotajiem neskaidrajiem jautājumiem, izveidots video materiāls, izskaidrojot, kādas darbības jāveic, lai iegūtu sertifikātu sev un bērniem, kā to verificēt un izmantot, un ko darīt gadījumos, ja sertifikāta iegūšana sagādā grūtības.

    Kā zināms, no 1. jūnijā ikvienam ir iespēja tikt pie digitālā Covid-19 sertifikāta, kas ir apliecinājums, ka persona ir vakcinējusies pret Covid-19 un to var izmantot Latvijas Republikas un Eiropas Savienības teritorijā, piemēram, kā apliecinājumu pakalpojuma saņemšanai, iestādes vai pasākuma apmeklēšanai.

    Video uzskatāmi parādīts, kā vakcinētām personām iegūt Covid-19 sertifikātu, kā redzēt savu bērnu un aizbildnībā esošu personu sertifikātus, kā arī sertifikāta lejupielādēšanas un verificēšanas procesu.

    Bieži vien cilvēki vēršas ar jautājumu, kādēļ viņu sertifikāts nav derīgs, lai gan saņēmuši pilnu vakcinācijas kursu. ZZ Dats direktors Edžus Žeiris piebilst: “Tas, ka cilvēks ir vakcinējies, nebūt nenozīmē, ka arī vakcinācijas sertifikāts ir derīgs. Svarīgi uzsvērt, ka sertifikāts kā atļauja dažādiem pasākumiem darbojas, sākot ar piecpadsmito dienu pēc pilna vakcinācijas kursa saņemšanas un uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Līdz tam tas nopīkstinot rādīs sarkano – lieguma – zīmi. Tāpat, ir trīs veidu vakcinācijas sertifikātu – testēšanas, pārslimošanas un vakcinācijas sertifikāts. Testēšanas sertifikāts ir derīgs 48 stundas pēc testa veikšanas, pārslimošanas sertifikāts derīgs kļūst 11. dienā pēc pozitīva laboratoriska testa saņemšanas un tā termiņš ir 180 dienas, tādēļ svarīgi sertifikātu derīgumu pārbaudīt iepriekš.”

    Pirms pasākuma vai iestādes apmeklējuma, sertifikāta derīgumu var pārbaudīt caur vietni Covid19sertifikats.lv, noskenējot sava sertifikāta unikālo QR kodu vai augšupielādējot saglabāto sertifikāta datni. Tāpat, sertifikātu var verificēt ar jebkuru viedtālruni, lejupielādējot mobilo aplikāciju Covid19Verify.

    Tiem iedzīvotājiem, kuriem neizdodas lejupielādēt savu Covid-19 sertifikātu, aicina zvanīt uz bezmaksas tālruni 8989, lai noskaidrotu informāciju par sev tuvāko valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru un pieteiktos Covid-19 sertifikāta saņemšanai drukātā veidā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē