• Izlietotās baterijas aicina nodot speciālajos šķirošanas punktos

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    8. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Nepareizi apsaimniekotas, baterijas rada piesārņojumu videi – viena zemē nomesta pirkstiņbaterija var saindēt pat kubikmetru augsnes, un to sastāvā esošās ķīmiskās vielas caur gruntsūdeņiem var nonākt cilvēka organismā. Lai mudinātu šķirot baterijas, uzsākta kampaņa Tavs toksiskais pirkstiņš.

    Izlietotās baterijas ir jānodod speciālajos šķirošanas punktos, kas pieejami tirdzniecības vietās, kurās tiek tirgotas jaunas baterijas. Sadarbībā ar partneriem Latvijas Zaļais punkts izvietojis vairāk nekā 350 speciālās bateriju šķirošanas kastes. To atrašanās vietas var meklēt www.zalais.lv sadaļā Kur šķirot?. Tāpat baterijas un citus atkritumus var nogādāt uz kādu no 70 Latvijas atkritumu šķirošanas laukumiem. Speciālas bateriju šķirošanas kastes arvien vairāk izvieto arī citās vietās, piemēram, izglītības iestādēs, birojos, daudzdzīvokļu namos. Par bateriju šķirošanas iespējām var vērsties arī pie sava atkritumu apsaimniekošanas operatora, kurš informēs par ērtākajām iespējām bateriju un citu atkritumu veidu šķirošanai.

    Kampaņas laikā līdz 18. februārim 16 kafejnīcās Ezītis miglā varēs nobaudīt maltīti, kas gatavota no pārbaudītiem, pārtikas gatavošanai atbilstošiem un uzturā drošiem produktiem, taču to nosaukumi ēdienkartē un arī izskats būs veidots tā, lai liktu aizdomāties, kā būtu ēst, piemēram, grafīta pastu. Turpat būs pieejamas bateriju šķirošanas kastes, kurās apmeklētāji varēs nodot izlietotās baterijas.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē