• Itālis Nikolato glābs Latvijas futbolu – dāsni atalgots un ar labu gaumi mūzikā

    Sports
    Evelīna Stepiņa
    Marta Kalniņa
    9. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Paolo Nikolato - būs jauna ēra Latvijas futbolā?
    Foto: Publicitātes foto
    Paolo Nikolato - būs jauna ēra Latvijas futbolā?
    Šonedēļ Latvijas sportā ienācis vēl viens daudzsološs itālis. Par jauno Latvijas futbola izlases galveno treneri izvēlēts Paolo Nikolato. Vai viņam izdosies izdarīt to, ko izdevās sasniegt viņa tautietim Lukam Banki basketbolā?

    Latvijas Futbola federācija apstiprināja Paolo Nikolato Latvijas futbola izlases trenera amatā. Galvenie aspekti, kas interesēja Nikolato, bijis līguma termiņš ar LFF un finanšu jautājums.  Vienošanās ar itāli noslēgta uz diviem gadiem un viņa atalgojums būs krietni lielāks nekā priekšgājējiem. Llīguma detaļas federācija gan publiski neatklāj, vien apstiprina, ka itālis būs vislabāk apmaksātākais valstsvienības treneris Latvijas vēsturē. Runā, ka iepriekš vislabāk apmaksātais treneris bijis Slaviša Stojanovičs, kura alga esot bijusi gandrīz 200 tūkstoš eiro.

    LFF prezidents Vadims Ļašenko uzsvēra, ka Nikolato kandidatūra izvēlēta pēc rūpīgas atlases. Viņš ir pārliecināts, ka Paolo ir tieši tas, kas vajadzīgs mūsu izlasei, jo viņam piemīt ambīcijas, lai pēc neveiksmīgi aizvadītām sezonām virzītu Latvijas izlasi pretī panākumiem. Nikolato jau no sākta gala bijis galvenais kandidāts uz šo nozīmīgo amatu, un kā īpaša priekšrocība novērtēta viņa gatavība lielāko daļu laika uzturēties Latvijā. Citi kandidāti daļu laiku vēlējās pavadīt savā dzimtenē.

    Nikolato ir pieredzējis treneris, iepriekš septiņus gadus strādājis ar Itālijas jaunatnes izlasēm. Viņa vadībā Itālija ieguva sudrabu Eiropas U-19 čempionātā. Nikolato ir UEFA A licence, kas ir augstākā praktiskā trenera kvalifikācija. Viņš ir pazīstams ar savu spēju attīstīt jaunus spēlētājus un māca spēlēt uzbrūkošu futbolu.

    Kāds tad īsti ir jaunais izlases vadītājs? Saka – ikdienā Paolo esot nosvērts un mierīgs, bez vajadzības lieki nerunājot. Taču viņš esot arī atklāts cilvēks un protot nodibināt uzticības pilnas attiecības ar spēlētājiem.  Tāpat kā viņa tautietis Luka Banki, arī Nikolato ir inteliģents un zinātkārs vīrietis. Brīvajā laikā labprāt lasa grāmatas.

    Paolo atzīst, ka viņam dzīvē ļoti svarīga ir mūzika. «Klausos no visa pa druskai – no smagā roka līdz klasiskai mūzikai.

    Galvenokārt tās ir manu jaunības dienu grupas, piemēram, «Pink Floyd » vai «Dire Straits». Viņu mūzika ir kvalitatīva, tā vienkārši ir mūžīga,» uzskata Nikolato.

    Iepriekš izskanēja, ka Paolo nerunā angļu valodā, tāpēc daudziem radās jautājums – kā tad viņš spēs komunicēt ar sportistiem? Vai tiešām izmantos tulku? Tik bēdīgi vis neesot. Lašenko apgalvo, ka Paolo itin labi var sazināties angliski sarunvalodas līmenī un jau pēc dažām nedēļām spēšot to lietot pilnvērtīgi. Vienīgi publiskā vidē un medijos viņš to kautrējoties darīt, jo negrib izklausīties neprofesionāli, tāpēc  labprāt izvēlas komunicēt savā dzimtajā valodā. Turklāt Latvijā Paolo pievienosies viņa asistents, bijušais itāļu futbolists Massimo Paganins, kurš savulaik ir spēlējis Milānas klubā «Inter» un bijis tā kapteinis. Viņš piestrādās arī par tulku, jo angļu valodu pārzinot perfekti.

    Pēc marta pārbaudes spēlēm un jūnija Baltijas kausa pirmais lielais izaicinājums izlasei jaunā trenera vadībā būs debija Nāciju līgas C līgā. Galvenie uzdevumi ir divi: kā minimums saglabāt vietu C līgā, maksimums – uzvarēt.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē