• Imantam un Laumai Lancmaņiem pasniegts Teterevu fonda augstākais apbalvojums

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    30. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gints Ivuškāns
    Mākslas restaurēšanas speciālistam un vēsturniekam Imantam Lancmanim un Rundāles pils muzeja izstāžu kuratorei, pētniecei Laumai Lancmanei par nopelniem mākslā un Rundāles pils ansambļa atjaunošanā piešķirts Borisa un Ināras Teterevu fonda ausgtākais apbalvojums.

    Kā aģentūru LETA informēja mecenātu pārstāve Santa Kola, Goda zīme piešķirta īpašā dienā, kad tika atvērts trešais, noslēdzošais sējums monogrāfiju sērijā par Rundāles pili – «Rundāles pils III. Restaurācija», kas tapusi ar Teterevu fonda atbalstu. Tās autors Imants Lancmanis un līdzautore Lauma Lancmane izdevumā iepazīstina ar Rundāles pils atjaunošanu laikā no 18.gadsimta līdz mūsdienām.

    Īpaša uzmanība monogrāfijā veltīta restaurācijas ciklam, kas ilga no 1972. līdz 2014.gadam, un bija iespējama tostarp ar nozīmīgu Teterevu fonda atbalstu. Sadarbības gados fonds atbalstījis gan vērienīgus restaurācijas darbus, gan konferenču un zinātnisko pasākumu organizēšanu, gan monogrāfiju sērijas par Rundāles pili tapšanu.

    Kola norādīja, ka Teterevu fonda Goda zīme Imantam Lancmanim piešķirta par pašaizliedzīgu kalpošanu mūžīgajai mākslai: par nenovērtējamiem un izšķirošiem nopelniem Rundāles pils ansambļa atjaunošanā, muzeja darbības veicināšanā un izstāžu veidošanā, par izcilu Eiropas līmeņa zinātnisko darbu mākslas vēsturē, par Latvijas kultūras mantojumam veltītām monogrāfijām un dziļi erudīto un nesavtīgo ekspertīzi kultūras vērtību glābšanā un saglabāšanā. Par patiesu un dziļu māksliniecisko talantu.

    Teterevu fonda Goda zīme Laumai Lancmanei piešķirta par pašaizliedzīgu darbu Rundāles pils ansambļa atjaunošanā, par izcilu ieguldījumu rožu dārza atdzīvināšanā un saglabāšanā, par vēsturisko rožu šķirņu popularizēšanu, par Eiropas līmeņa izstāžu īstenošanu, par talantīgu scenogrāfes darbu muzeja lieluzvedumos un par ciešu sadarbību ar Imantu Lancmani viņa zinātniskajā darbā.

    Goda zīme pēc Teterevu ierosmes iedibināta, lai godinātu organizācijas vai personības par īpašiem nopelniem labdarības un brīvprātīgā darba veicināšanā vai par ilgstošu un pašaizliedzīgu darbību kādā jomā vai atsevišķa projekta sabiedrības labā realizāciju ar izciliem panākumiem.

    Līdz šim apbalvojumu saņēma iepriekš ilggadējs Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktors Eduards Cehovals, profesors Artis Sīmanis, ilggadējs Talsu Pensionāru biedrības vadītājs Antons Kivlenieks, profesors Jānis Gardovskis, profesors Aleksejs Naumovs un fonda «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta.

    Mecenātu Teterevu 2010.gadā nodibinātais ģimenes labdarības fonds atbalsta izcilas un sabiedrībai noderīgas iniciatīvas un veicina kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un pasaulē, akcentēja mecenātu pārstāve Kola.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē