• «Hyundai» atzīts par degvielas ekonomijas līderi

    Ekonomisks auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) atzinusi Hyundai par nozares līderi savā jaunajā 2023. gada Automobiļu tendenču ziņojumā – vienā no atzītākajiem nozares pētījumiem par siltumnīcefekta gāzu emisiju un degvielas ekonomiju. Ar visaugstāko ekonomiju un mazākajiem CO2 izmešiem plašpatēriņa auto ražotāju vidū «Hyundai» ieņēma otro vietu, piekāpjoties vien «Tesla», kuras klāstā ir tikai elektriski modeļi.

    Saskaņā ar ziņojumu no 2017. līdz 2022. gadam «Hyundai» CO2 emisiju samazinājis no 193,25 līdz 187,65 g/km, savukārt reālo degvielas patēriņu uzlabojis no 8,22 līdz 8,08 l/100 km.

    «EPA Automobiļu tendenču ziņojums ir svarīgs barometrs, kas atspoguļo nozares progresu degvielas ekonomijā, un mēs lepojamies, ka šī gada dati uzskatāmi atklāj mūsu sasniegumus šajā jomā,» saka Hosē Munjoss, «Hyundai Motor Company» prezidents un globālais direktors, kā arī «Hyundai Motor North America» prezidents un vadītājs.

    «Mēs esam līderi gan oglekļa emisijas, gan degvielas patēriņa samazināšanā un turpinām virzību uz elektrifikāciju. Mēs uzskatām, ka tas ir svarīgs solis, lai palīdzētu cilvēcei samazināt ietekmi uz vidi, un plānojam 2024. gadā palielināt hibrīda un elektroauto pārdošanas apjomu.»

    «Hyundai» ir apņēmības pilns realizēt savus elektrifikācijas plānus un šobrīd piedāvā 10 elektriskos, hibrīda, uzlādējamā hibrīda un ūdeņraža modeļus, tostarp pieprasītos «IONIQ 5» un «IONIQ 6» un pilnīgi jauno «KONA Electric». Pērn elektroauto veidoja 7% «Hyundai» pārdošanas apjoma, un, salīdzinot ar 2022. gadu, to noiets palielinājies par 103%. «Hyundai Motor Company» plāno globāli ieviest vairāk nekā 17 jaunus akumulatora elektroauto un līdz 2030. gadam iekarot 7% pasaules elektromobiļu tirgus.

    Saskaņā ar EPA ziņojumu kopumā nozarē jaunu transportlīdzekļu CO2 emisijas un degvielas ekonomijas rādītāji piedzīvojuši lielākos uzlabojumus pēdējos deviņos gados, automobiļiem sasniedzot rekordzemu CO2 emisiju un rekordlielu degvielas ekonomiju. Provizoriskie dati liecina, ka šāda tendence turpināsies – abi rādītāji 2023. modeļa gadā uzlabosies vēl vairāk.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē