• FOTO: Slavenā latgaliete Margarita Kolosova satricina Saeimu: Es uzņemos atbildību!

    Protests
    Evelīna Stepiņa
    8. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Margarita Kolosova
    Foto: F64
    Margarita Kolosova
    Kolorītās laucinieces Margaritas Kolosovas rīts 7. februārī sākās ļoti agri. Viņa ceļoja no Rēzeknes uz Rīgu, lai pie Saeimas nama skaļi protestētu pret mazo lauku skolu slēgšanu.

     Lai gan bija plānots, ka trešdienas rītā pie Saeimas nama būs vismaz 200 piketētāji, ieradušies bija vien 50 aktīvisti. Protesta organizatore bija TV šovu un sociālo tīklu zvaigzne, «Jaunās konservatīvās partijas» biedre Margarita Kolosova no Rēzeknes puses. Plašāku atpazīstamību viņa ieguva, startējot šova «X Faktors» atlasē.

    Viņas rosināto iniciatīvu «Lauku mazajām vidusskolām būt!»  parakstījuši jau vairāk nekā 11 tūkstoši atbalstītāji, un tā ir iesniegta Saeimā. Mērķis – aicināt Izglītības un zinātnes ministriju grozīt paredzētos kritērijus skolu slēgšanai un atgādināt, ka aiz katra paraksta ir kāds bērns, skolotājs un ģimene.

    Piketā sanākušie pauda neapmierinātību ar ministrijas piedāvāto kvantitatīvo kritēriju sistēmu, kas paredz finansējuma samazināšanu skolām, kurās ir nepietiekams skolēnu skaits. Protestētāji uzskata, ka šāda pieeja novedīs pie mazo lauku skolu masveida slēgšanas un nākotnē negatīvi ietekmēs lauku attīstību. «Ir vieglāk visu iznīcināt un atstāt tukšu nekā uzlabot,» norāda Margarita. Akcijas laikā viņa vairākkārt minēja, ka tas ir viņas rosināts pasākums, nevis politiska akcija. «Šim piketam vispār nav nekāda sakara ar Eiropas Parlamentu, jo parakstus es sāku vākt augustā, kad vēl nebija ne sarakstu, ne kandidātu. Šis pasākums ir tikai un vienīgi mans,» tā Kolosova.

    Protestā piedalījās pārstāvji no Lutriņu pamatskolas, Mērsraga vidusskolas, Aknīstes vidusskolas, Viesītes vidusskolas un citām izglītības iestādēm, paužot savu nostāju brīvajā mikrofonā un plakātos. Pati Margarita kopā ar aktīvistiem bija vien mirkli, taču skaļi uzsvēra: «Es uzņemos atbildību par šo protesta akciju, es uzņemos atbildību par vairāk nekā 11 tūkstošiem parakstu, jūtu atbildību no savas puses to cilvēku priekšā ­– ja viņi parakstījās, viņi ticēja, ka var mēģināt kaut ko darīt.»

    Margarita ir piecu bērnu mamma, un lauku skolu iespējamā slēgšana viņu skar personīgi. Margaritas saimniecība ir Rogovkas ciemā, un viņas bērni izglītojas mazā lauku skolā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē