• FOTO: Pauls, Akuratere, Virga un citi baznīcā atvadās no Jura Kulakova

    Atvadas
    Marta Kalniņa
    17. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Baznīcā sestdien ģimene, kolēģi, draugi un fani atvadījās no Jura Kulakova.
    Foto: Picture Agency
    Baznīcā sestdien ģimene, kolēģi, draugi un fani atvadījās no Jura Kulakova.
    Sestdienas rītā pa Vecrīgas ielām no visām pusēm plūda ļaužu upes, un visiem rokās bija baltas lilijas un rozes. Atvadu sveiciens mīļajam un neaizmirstamajam komponistam, grupas «Pērkons» dvēselei Jurim Kulakovam.

    Atvadu ceremonija Rīgā notika Svētās Magdalēnas baznīcā, kas bija tuva aizsaulē aizgājušajam mūziķim Jurim Kulakovam. Komponista dzīve aprāvās vien 65 gadu vecumā. Viņš pameta šo pasauli pēkšņi, turot rokās pašu dārgāko – savas notis.  

    No rīta baznīcā skanēja Jura kolēģu un domubiedru mūzika, pēc tam notika svētā Mise, kuru vadīja Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas palīgbīskaps Andrs Kravalis.

    Baznīcā pulcējās vairāki simti ļaužu. No ārzemēm bija ieradusies Jura meita Justīne un mazdēls, no Liepājas atceļojis Ainars Virga, pēdējā gaitā Juri pavadīja grupas biedri, Maestro Raimonds Pauls un daudzi, daudzi citi mūzikas aprindās zināmi ļaudis. Bija ieradušies arī Jura Kulakova daiļrades cienītāji – paaudze, kura izaugusi ar viņa mūziku.  

    Mises noslēgumā mācītājs aicināja pavadītājus paņemt ziedus un pulcēties baznīcas priekštelpā, lai pavadītu Kulakovu pēdējā gaitā uz viņa dzimtajiem Līvāniem. Juris ir šīs pilsētas goda pilsonis, un tur būs arī komponista mūža mājas. Tās tagad rotās baltu ziedu jūra, jo komponista sieva visus aicināja nākt ar Kulakova mīļākajām puķēm – baltām rozēm un lilijām. Uz Līvāniem devās paši tuvākie – Jura ģimene un draugi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē