• FOTO: «Augstsprieguma tīkls» ziedo 66 tonnas materiālu un iekārtu Ukrainai

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas pārvades sistēmas operators AS «Augstsprieguma tīkls» (AST) turpina ar materiālu un iekārtu ziedojumiem atbalstīt Ukrainu tās energosistēmas infrastruktūras atjaunošanā, kas būtiski cietusi Krievijas iebrukuma dēļ. Jau drīzumā Ukrainu sasniegs 66 tonnu liels sūtījums ar dažādām augstsprieguma tīkla iekārtām un transformatoru eļļu, ko ukraiņi varēs izmantot vismaz 20 gadus.

    «Ukraina jau vairāk nekā pusotru gadu dzīvo kara apstākļos un vairāk nekā puse viņu energosistēmas ir cietusi, ukraiņiem nemitīgi strādājot pie plašo postījumu novēršanas. Energosistēmas atjaunošana prasīs daudz laika un resursu,» norāda AST valdes loceklis Imants Zviedris.  

    «Sadarbībā ar Ukrainas kolēģiem regulāri apzinām viņu aktuālās vajadzības un vērtējām, vai mūsu rīcībā ir nepieciešamās iekārtas un materiāli. Esam gandarīti, ka spējam sniegt  atbalstu, ziedojot vajadzīgo tūlītējiem risinājumiem pakāpeniskai energosistēmas atjaunošanai,» saka I. Zviedris.

    AST ziedojums veikts sadarbībā ar profesionālajiem speciālistiem no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kas ir Eiropas Civilās aizsardzības mehānisma kontaktpunkts Latvijā.

    Ukrainas energosistēmas atjaunošanai būtisko ziedojumu veido tādas augstsprieguma tīkla iekārtas kā 330kV strāvmaiņi, 110kV jaudas slēdži, 110kV atdalītāji, 110kV pārsprieguma novadītāji un vairāk nekā 50 tonnas transformatoru eļļas, atbalsta sūtījumam kopumā sasniedzot 66 tonnas. Transformatoru eļļa būs derīga augstsprieguma transformatoru darbaspēju atjaunošanai un darbības nodrošināšanai vismaz 20 gadus.

    «Kopā ar citiem Eiropas energoapgādes uzņēmumiem turpināsim ziedot Ukrainai, apzinoties, ka palīdzība būs nepieciešama vēl ilgi. Svarīgākais, lai atbalsts neapsīkst, un būtisks ir katrs labais darbs, tāpēc aicinām ikvienu izvērtēt savas iespējas palīdzēt Ukrainai,» atklāj AST valdes loceklis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē