• Džonsons: Putins ar Ukrainas pilsētām grib izrīkoties kā ar Grozniju

    Karš
    LETA--BBC
    25. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Krievijas prezidents Vladimirs Putins grib izrīkoties ar Ukrainas pilsētām tāpat kā savulaik ar Čečenijas galvaspilsētu Grozniju, bet uzvaru viņš vienalga gūt nespēs, ceturtdien sacīja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

    Kā britu raidsabiedrības BBC pārraidei «Newsnight» pēc NATO samita sacīja premjers, viņš nebūt nav noskaņots optimistiski par to, ka Putins varētu vēlēties mieru.

    «Man šķiet, ka Putins grasās izdarīt ar Ukrainas pilsētām to pašu, ko viņš izdarīja ar Grozniju,» sacīja premjers, atgādinot par vienu no centrālajiem Otrā Čečenijas kara notikumiem, kad 1999.gada decembrī Krievijas karaspēks aplenca pilsētu, veica tās intensīvu apšaudi ar raķetēm un tās bombardēšanu, bet 2000.gada februārī ieņēma, teju pilnībā pārvēršot drupās.

    Džonsons ceturtdien gan arī pauda pārliecību, ka Ukraina šajā karā uzvarēs.

    «Man nešķiet, ka tas būs viegli. Savā ziņā Putins jau ir cietis zaudējumu, jo viņam burtiski nebija nekādas nojausmas, ka ukraiņi grasās pretoties. Viņš pilnīgi aplami saprata to, kas ir Ukraina. Viņš nevar sev pakļaut Ukrainu. Šajā ziņā viņš nevar uzvarēt,» uzsvēra premjers.

    Intervijā BBC Džonsons arī norādīja, ka Lielbritānija būtiski palielinās bruņojuma piegādes Ukrainai, lai palīdzētu tai aizstāvēties pret Krieviju.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē