• Dāmas aizrāvušās ar smuko bildīšu spēli «My Puzzles». Labs ķēriens krāpniekiem!?

    Aktuāli
    Marta Kalniņa
    21. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    My Puzzles
    Foto: Ekrānšāviņš
    My Puzzles
    Šā gada nogalē latviešu dāmas aizrāvušās ar spēlīti «My Puzzles», kas ar mākslīgā intelekta palīdzību sociālo tīklu lielotājas pārvērš par daiļām blondīnēm, liktenīgām tumšmatēm, karalienēm un pat mūķenēm. Vai šāda māžošanās ir tik nekaitīga, kā šķiet pirmajā mirklī?

    Nospied podziņu, un skaistai bildītei Facebook būs tavi sejas vaibsti – to uzstājīgi piedāvā izmēģināt aplikācija «My Puzzles». Dāmas viena pēc otras steidz izmēģināt šo brīnumu un dalās ar satriecošu rezultātu – slaidas, perfektas, ar lielisku sejas ādu, vakarkleitās un ar ieveidotiem matiem – Facebook lentē parādās teju vienādu bilžu birums, un, tikai uzmanīgā ieskatoties, šajās bildēs var saskatīt dāmas no sava paziņu loka. Digitālā mārketinga speciālists Artūrs Mednis brīdina – šīs spēlīte nav tik nevainīga, kā šķiet. «Teiksim tā, ir

    vairākas aizdomīgas pazīmes, kas liecina, ka «My Puzzles» izstrādātājus nevada labi nodomi,» uzsver viņš,

    publicējot komentāru zem kārtējās eksperimentētājas foto.

    «Turklāt par viņiem nav zināms pilnīgi nekas. «My Puzzles» ar mākslīgā intelekta palīdzību izveido variāciju no lietotāja profila attēla,» skaidro Mednis. «Viņu privātuma politikas apraksts ir standarta teksts, viņu tīmekļa vietnē nav nekādas informācijas par izstrādātāju uzņēmumu un tā darbību. Turklāt, visa tīmekļa vietne balstās uz bezmaksas «templeitu», kurā gandrīz nekas nav mainīts. Nav nekādas informācijas, kā dati tiks izmantoti, uzglabāti un apstrādāti, un kā atteikties. «Novalab Games» (izstrādātājam), šķiet, nav iepriekšēju spēļu pieredzes.

    Viņu tīmekļa vietnes domēnu šogad 21. novembrī reģistrēja kādā Ķīnas pakalpojumu sniedzējā. Ar «My Puzzles» palīdzību iegūtie dati ir profila attēli, vārds uzvārds, valodas iestatījumi. It kā sīkums, bet…

    Tas var saglabāt visu, izveidot autentiska izskata viltotus profilus no iegūtajiem datiem par jebkuru.

    Šādos profilos pēc tam var parādīties mūsu sejas, var aiziet viltotas «Facebook» reklāmas draugiem un paziņām, kurās mēs it kā esam «apmierināti» ar produktu, ko reklāmē, kamēr mums patiesībā nav nekāda sakara ar to,» brīdina viņš.

    «Svarīgai ir būt uzmanīgiem un neklikšķināt uz visa, kas parādās Facebook vai citā platformā,» aizrautīgajām eksperimentētājām atgādina Mednis, kurš pamanījis jau vairākus avotus, kas brīdina par «My Puzzles» izmantošanu. «Saistība ar Ķīnu arī liek bažīties,» piebilst viņš.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē