• «Daimler Truck» pārtrauc sadarbību ar «Kamaz»

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Vācijas kravas automobiļu ražošanas uzņēmums «Daimler Truck» pirmdien paziņoja, ka pārtrauks sadarbību ar Krievijas smago automašīnu ražotāju «Kamaz», ņemot vērā Maskavas īstenoto militāro iebrukumu Ukrainā.

    «Ņemot vērā pēdējo dienu notikumus, mēs esam nolēmuši nekavējoties pārtraukt visas mūsu biznesa darbības Krievijā,» norāda «Daimler Truck» preses pārstāvis.

    «Daimler Truck» skaidro, ka tā 12 gadus ilgā sadarbība Krievijā ražot «Kamaz» kravas automobiļu kabīnes un «Mercedes-Benz» zīmola kravas automašīnas bijusi pilnībā civila rakstura.

    Vācijas uzņēmums nodrošinājis «Kamaz» tikai civilo kravas automobiļu detaļas, vēstī preses pārstāvis.

    Kopuzņēmums ar «Kamaz» tika izveidots laikā, kad «Daimler Truck» vēl bija «Daimler» grupas ietvaros. «Daimler Truck» no mātesuzņēmuma atdalījās pērn, bet Vācijas autobūves koncerns «Daimler» oficiāli mainīja nosaukumu pret «Mercedes-Benz».

    Bijušajam «Daimler Truck» mātesuzņēmumam joprojām pieder 15% «Kamaz» akciju. «Mercedes-Benz» ziņo, ka šobrīd aplūko iespējas, kā pēc iespējas ātrāk varētu šīs akcijas pārdot.

    «Kamaz» apgalvo, ka ir lielākais kravas automobiļu ražotājs Krievijā, un tas Krievijas bruņotajiem spēkiem piegādā bruņumašīnas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē