• Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums Izrāde, kas saiet sviestā

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    26. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pexels
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Dailes teātrī šodien plkst.19 pirmizrādi piedzīvos iestudējums Izrāde, kas saiet sviestā, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

    Viņa pavēstīja, ka iestudējums Dailes teātrī tika veidots kā Londonas Vestendas Mischief Theatre oriģinālizrādes The Play That Goes Wrong replika. Tā izveidi kopā ar Dailes teātra aktieriem un tehnisko komandu vadīja Mischief Theatre režisore Eimija Mārčanta.

    Teātra pārstāve atzīmēja, ka šī Henrija Luisa, Džonatana Sēra un Henrija Šīlda luga 2015.gadā ieguva prestižo Lorensa Olivjē balvu kā gada labākā komēdija. The Play That Goes Wrong izrādīta jau vairāk nekā 30 pasaules valstīs, tostarp guvusi panākumus Brodvejā.

    Iepazīstinot ar darba saturu, Vārpiņa pavēstīja, ka luga stāsta par kādas universitātes drāmas pulciņu un viņu iestudējuma Slepkavība Haveršamas muižā pirmizrādi, kuras laikā greizi noiet pilnībā viss – rekvizīti neturas pie sienām, aktieri aizmirst tekstu, pat iebrūk skatuves grīda. Par spīti force majeure apstākļiem, drāmas pulciņa entuziasti apņēmušies izrādi nospēlēt līdz galam.

    Lomas iestudējumā atveido Mārtiņš Upenieks vai Lauris Subatnieks, Andris Bulis vai Kārlis Arnolds Avots, Ieva Segliņa vai Kristīne Nevarauska, Imants Strads vai Artis Robežnieks, Toms Veličko vai Kaspars Dumburs, Anete Krasovska vai Ērika Eglija-Grāvele, Gints Andžāns vai Niklāvs Kurpnieks, vai Gints Grāvelis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē