• Covid-19 pozīcijas neatdod: Grieķijā ievieš stingrus ierobežojumus bāros; saslimstība pieaug arī Vācijā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    7. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Grieķijas bāriem no ceturtdien atkal noteikti stingri ierobežojumi, valstī strauji pieaugot ar koronavīrusu inficēto skaitam.

    Grieķijā nedēļas laikā dienas inficēšanās līmenis pieaudzis vairāk nekā divas reizes. Otrdien Grieķijas veselības dienesti ziņoja par 1797 inficēšanās gadījumiem pēdējās 24 stundās. Pagājušajā nedēļā bija 600 līdz 700 inficēto dienā.

    Septiņu dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju atkal pārsniedzis 50 gadījumu robežu un šobrīd ir 68,2.

    «Šobrīd slimo vidējais vecums ir 27 gadi un saistībā ar izklaides iestādēm ziņots par simtiem gadījumu,» pavēstīja Grieķijas Civilās aizsardzības aģentūras vadītājs Niks Hardalis.

    No ceturtdienas bāros un naktsklubos apmeklētāji varēs tikai sēdēt un tajos varēs ielaist tikai noteiktu cilvēku skaitu.

    Par pārkāpumiem noteikti bargi sodi. Atkarībā no uzņēmuma lieluma naudassods būs no 2000 līdz 5000 eiro un iestāde tiks slēgta uz nedēļu. Atkārtota pārkāpuma gadījumā bāru slēgs uz divām nedēļām un sods būs 10 000 eiro. Par trešo pārkāpumu iestāde tiks slēgta vispār.

    Arī Vācijā atkal pieaug koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits, taču vienlaikus mirstība no Covid-19 turpina stabili samazināties, trešdien paziņoja Roberta Koha institūts (RKI).

    Pagājušajā diennaktī ar koronavīrusu inficējušies 985 cilvēki; pirms nedēļas šis rādītājs bija 808.

    RKI ziņo, ka pēdējās 24 stundās no Covid-19 miruši 48 cilvēki, salīdzinot ar 56 pirms nedēļas.

    Septiņu dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Vācijā ir 5,1.

    Savukārt Lielbritānija plāno turpināt atvieglot cīņā ar pandēmiju ieviestos ierobežojumus, bet rēķinās, ka jauno Covid-19 gadījumu skaits var trīskāršoties, sasniedzot 100 000 dienā.

    No 16. augusta pieaugušajiem Anglijā, kas saņēmuši abas Covid-19 vakcīnas devas, vairs nebūs jāievēro pašizolācija gadījumā, ja viņi nonākuši kontaktā ar personu, kas saslimusi ar Covid-19, paziņoja veselības ministrs Sadžids Džavids. Pašizolēšanās vietā šādos gadījumos kontaktpersonām būs jāveic Covid-19 tests un jāizolējas tikai tad, ja tests būs pozitīvs, parlamentā paziņoja ministrs.

    Šie paši noteikumi attieksies uz personām, kas jaunākas par 18 gadiem. Jaunie noteikumi stāsies spēkā pirms mācību gada sākuma septembrī.

    Pirmdien Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņoja, ka Anglijā no 19. jūlijā vairs nebūs spēkā prasības nēsāt sejas maskas un ievērot sociālo distancēšanos.

    Citām Lielbritānijas zemēm – Skotijai, Velsai un Ziemeļīrijai – ir savas veselības politikas un tās ierobežojumus atvieglo lēnākā tempā.

    Džonsons sākotnēji bija plānojis atcelt visus ierobežojumus Anglijā 21. jūnijā, bet bija spiests atlikt šo plānu vīrusa delta jeb Indijas paveida dēļ, kas strauji izplatās valstī.

    Pašreiz gandrīz visi jaunie Covid-19 gadījumi ir delta jeb Indijas paveida izraisīti, un pēdējās dienās reģistrēto jauno inficēšanās gadījumu skaits sasniedz gandrīz 30 000.

    Džavids sacīja, ka jauno Covid-19 gadījumu skaits diennakts laikā līdz 19. jūlijam, visticamāk, sasniegs 50 000, un vēlāk vasarā var pieaugt līdz 100 000. Taču ministrs uzsvēra, ka, pateicoties vakcinācijai, ir samazinājies mirušo cilvēku un hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits.

    Lielbritānijā vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu saņēmuši vairāk nekā 86% pieaugušo iedzīvotāju, un 64% ir pabeiguši vakcinēšanās procesu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē