• Ceļotājai Eniņai izstādē nočiepj ļoti dārgas piemiņas lietas: Lūdzu, lūdzu, atdodiet!

    Ceļošana
    Estere Jansone
    6. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash/Facebook/Zane Enina
    Ceļotājai un grāmatu autorei Zanei Eniņai pēc ceļojumu izstādes, kurā viņa kāpa uz lielās skatuves, lai dalītos iespaidos par piedzīvoto Santjago ceļā, pazuduši vērtīgi piemiņas suvenīri.

    «Lūdzu, lūdzu atdodiet manas svētceļnieku pases! Es domāju, ka ir noticis pārpratums, un ļoti ceru tās atgūt,» sociālajos tīklos raksta ceļotāja Zane Eniņa. Viņa atklāj, ka sestdienas pēcpusdienā pēc uzstāšanās uz Ķīpsalas izstāžu halles «BT1» skatuves pēkšņi pazuduši daži no Santjago ceļa artefaktiem, kurus stāstniece bija izlikusi apskatei.

    Eniņa atklāj, ka izstādē uz galdiņa pie skatuves bija izklājusi kartes kompostelas, svētceļnieku pases, gliemežvākus un citus priekšmetus, kurus varēja aplūkot lekcijas klausītāji. Tomēr pēc tam, kad Eniņa bija beigusi atbildēt uz interesentu jautājumiem un sniegt autogrāfus, viņa ievērojusi, ka dažas no atnestajām lietām trūkst. «Par kartēm sirds nesāp, tās var dabūt atkal, bet svētceļnieku pases, kurās sakrāti zīmogi visa ceļa garumā, ir unikālas, man svarīgas liecības. Ir nozudušas viena no Latvijas pasēm, Franču ceļa, Portugāļu ceļa un Via Podiensis pase,» vēsta grāmatu autore. Eniņa piebilst, ka šīm pasēm nav nekāda materiāla vai uzziņas vērtība, toties tām ir milzīga sentimentāla vērtība. Zane no sirds tic, ka izdosies šos sirdij dārgos suvenīrus atgūt.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē