• Bertānam divi punkti «Mavericks» zaudējumā konferences fināla trešajā spēlē

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    23. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NBA.com
    Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva divus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pusfināla sērijas otrajā spēlē, viņa pārstāvētajai Dalasas «Mavericks» komandai ciešot zaudējumu.

    Dalasieši mājās ar rezultātu 100:109 (22:25, 25:23, 21:30, 32:31) zaudēja Goldensteitas «Warriors», kas sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 3–0.

    Rietumu konferences finālsērijas ceturtā spēle notiks otrdien Dalasā.

    Bertāns svētdien spēlēja 12 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un netrāpīja abus tālmetienus. Rūjienietis arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un trīsreiz pārkāpa noteikumus. «Mavericks» ar Bertānu laukumā iemeta par 11 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā.

    Dalasas komandā ar 40 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Luka Dončičs, 26 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet 20 punkti bija Džeilenam Bransonam.

    Uzvarētājiem 31 punkts un 11 rezultatīvas piespēles bija Stefenam Karijam, 27 punktus guva un 11 bumbas zem groziem izcīnīja Endrū Viginss, bet 19 punkti bija Klejam Tompsonam.

    Dalasieši konferences finālsērijā iekļuvuši pirmo reizi kopš 2011.gada. Pirmajā kārtā viņi ar 4–2 uzveica Jūtas «Jazz», bet otrajā ar 4–3 bija pārāki pār regulārā turnīra spēcīgāko komandu Fīnksas «Suns».

    «Mavericks» regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr «Warriors» ar 53 panākumiem bija trešie.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē