• Bērni vakcinēties izlēma paši

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    26. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Materiālu atbalsta NACIONĀLAIS VESELĪBAS DIENESTS.
    Materiālu atbalsta NACIONĀLAIS VESELĪBAS DIENESTS.
    Slaveni vecāki PDz atklāj, kāpēc paši vakcinējušies pret Covid-19 un atbalstījuši savu 12 gadus veco bērnu lēmumu potēties.

    Sekoja visas ģimenes piemēram

    Aktrises Santas Didžus un kafejnīcas Cuba īpašnieka Arņa Bikšus dēls Rūdolfs, sasniedzot vakcinēšanās vecumu, izlēma sekot vecākās māsas un brāļa piemēram un sapotējās pret Covid-19.

    «Rūdim septembra sākumā palika 12 gadi, un jau nākamajā dienā viņš man teica, lai piesaku viņu potei,» stāsta Arnis Bikšus, kurš kopā ar aktrisi Santu Didžu audzina trīs bērnus – Emīliju, Dāvidu Ludvigu un pastarīti Rūdolfu. «Viņš sekoja visas ģimenes piemēram, jo redzēja, ka par labu vakcīnai bijām izlēmuši gan mēs, viņa vecāki, gan arī vecākā māsa un brālis.

    Dēla motivācija vairāk bija – nevis neslimot, bet nepazaudēt iespēju socializēties.

    Aiziet kopā ar draugiem uz kinoteātri, sēdēt skolas klasē bez sejas maskas,» stāsta Bikšus.

    Bārmenis uzskata, ka Latvijā valda matriarhāts. «Ģimenes galva ļoti bieži ir nevis vīrietis, bet sieviete. Un ģimenē viss notiek tā, kā saka viņa. Ja māte pasaka, ka bērni nepotēsies, tad tā arī notiek, pat ja tēvs domā citādi. Vīrietis mīļā miera labad bieži arī piekrīt sievas teiktajam. Pret poliomielītu un garo klepu bērnus sapotē, bet pret Covid-19 – neparko,» secina Arnis.

    Tam, ka visa ģimene ir vakcinējusies, pēc Arņa domām, ir daudzi plusi. «Tagad sākusies mājsēde, bet, īsi pirms tā sākās, aizgājām uz veikalu un visiem sapirkām zeķes, zābakus un apenes. Jutāmies pat nedaudz privileģēti, jo veikalā tika ielaisti tikai cilvēki ar sertifikātiem. Arī strādājot savā kafejnīcā, man pat mazliet patika tas, ka iekšā tika ielaisti tikai vakcinētie. Var vismaz dzīvot savā zaļajā burbulī, un nav jādiskutē par to ārprātu, ko gvelž antivakseri,» teic Arnis.

    Grib normāli dzīvot

    Hokejista Kaspara Saulieša un influenceres Katrīnes Saulietes vecākā meita Kerija vakcinējās, lai varētu apmeklēt sporta treniņus.

    «Kerija sapotējās jau vasarā, un tas bija viņas pašas lēmums,» PDz atklāj Katrīne Sauliete, kura audzina divas meitas – Keriju, kas janvārī nosvinēja 12. dzimšanas dienu, un Kortniju, kurai šomēnes apritēja deviņi gadi.

    «Kerija vakcinējās, lai varētu apmeklēt volejbola un karsējmeiteņu treniņus.

    Meita teica, ka vēlas kopā ar mani arī ceļot. Esam to arī izdarījušas, un, ja mūsu valsts noteikumi to atļaus, ceļosim vēl,» saka Katrīne, kas arī pati ir vakcinējusies. «Šogad esmu bijusi deviņās valstīs. Ja nebūtu vakcinējusies, pašizolācijā pēc ceļojumiem man nāktos pavadīt vairāk nekā divus mēnešus,» ir sarēķinājusi daiļava.

    Viņa atzīst, ka ģimenē visi vakcinējušies, lai varētu turpināt normāli dzīvot. «Uzskatu – katrs var rīkoties, kā vēlas. Ja Kerija būtu pateikusi, ka – nē, viņa nevēlas vakcinēties, es nespiestu. Cik zinu, aptuveni puse meitas klasesbiedru ir vakcinējušies. Paldies Dievam, bērnu vidū nenotiek dalīšana – vakcinētajos un nevakcinētajos. Pats potēšanās fakts nepadara vienu bērnu īpašāku par otru,» saka Katrīne.

    Vaicāta, kā vecākā meita jutās pēc vakcīnas saņemšanas, Sauliete atklāj: «Viņai vienu dienu bija temperatūra. Citu sūdzību nebija. Labāk vienu dienu pasēdēt mājās ar temperatūru nekā pēc tam pēkšņi nonākt slimnīcā, jo, saslimstot ar vīrusa delta variantu, viss var notikt ātri. Kāds paziņa pie sistēmas tika pielikts triju dienu laikā. Manai draudzenei vīrs bija antivakseris, un tad pats saslima. Tagad viņš visus aicina vakcinēties, jo nevienam nenovēl izjust to, kam pats izgāja cauri.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē