• Baidens: Putins ir «neiedomājami grūtā stāvoklī»

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    20. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir «neiedomājami grūtā stāvoklī», bet mēģina ar savu nežēlību piespiest ukraiņus kapitulēt, trešdien paziņoja ASV prezidents Džo Baidens.

    Baidens preses konferencē atbildēja uz žurnālistu jautājumu par Putina ieviesto karastāvokli okupētajās Ukrainas teritorijās.

    «Es domāju, ka Vladimirs Putins atrodas neiedomājami grūtā stāvoklī. Un, man šķiet, tas parāda, ka vienīgais viņam pieejamais instruments in nežēlīga izturēšanās pret atsevišķiem Ukrainas pilsoņiem Ukrainā, lai mēģinātu iebiedēt viņus tā, ka viņi kapitulētu. Viņi negrasās to darīt,» uzsvēra Baidens.

    Jau vēstīts, ka Putins trešdien parakstījis dekrētu par karastāvokļa ieviešanu Luhanskas un Doneckas «republikās» un ieņemtajās Zaporižjas un Hersonas apgabalu teritorijās.

    Izmantojot šo karastāvokli, okupanti var nelikumīgi iesaistīt Ukrainas pilsoņus tranšeju rakšanā un okupantu iznīcināto «nodrošinājuma sistēmu» atjaunošanā. 

    Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņoja, ka šis karastāvoklis neko nemaina Ukrainai un tās bruņotajiem spēkiem. 

    ««Karastāvokļa» ieviešana okupētajās teritorijās ir jāuzskata tikai par marodierisma un ukraiņu īpašumu izlaupīšanas pseidolegalizāciju pirms nākamās «pārgrupēšanās»," tviterī rakstīja Podoļaks. «Ukrainai tas neko nemaina: mēs turpinām savu teritoriju atbrīvošanu un deokupāciju.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē