• Atbalsta aizliegumu tabakas izstrādājumus iegādāties personām, kas jaunākas par 20 gadiem

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    23. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus, ar kuriem plānots noteikt, ka tabakas izstrādājumus, aizstājējproduktus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un uzpildes tvertnes būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem.

    Grozījumi atbalstīti Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā. Par izmaiņām likumā Saeimai vēl būs jālemj galīgajā lasījumā.

    Saeimas Sociālo un darba lietu komisija priekšsēdētāja Inga Bērziņa (JV) iepriekš pauda, ka nauda, kuru ienes smēķēšanas produktu tirdzniecība, nevar būt svarīgāka par cilvēka veselību un dzīvību. Viņas vērtējumā, īpaši būtiski rūpēties par mazāk aizsargātās sabiedrības grupas – bērnu un jauniešu – veselību, pēc iespējas samazinot smēķēšanas produktu pievilcību viņu acīs.

    Plānots, ka ar grozījumiem tabakai noteiktie lietošanas ierobežojumi publiskās vietās, tirdzniecības un reklamēšanas ierobežojumi, kā arī sponsorēšanas un iepakojuma nosacījumi attieksies arī uz tabakas izstrādājumiem, aizstājējproduktiem, elektroniskajām smēķēšanas ierīcēm un to uzpildes tvertnēm. Tāpat likumā plānots nostiprināt piemērojamo sodu par pārkāpumiem. Pašlaik tabakas karsēšanas ierīces, kā arī aizstājējprodukti likumā regulēti netiek.

    Jau ziņots, ka Saeimas deputāti atbalstīja aizliegt tādus elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumus un tabakas aizstājējproduktus, kas satur aromatizētājus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē