• ASV nav paaugstinājušas kodolspēku gatavību

    Karš
    LETA--UKRINFORM
    2. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    ASV nav paaugstinājusi savu kodolspēku gatavību pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins izteica brīdinājumu par kodolieročiem, paziņoja ASV valsts sekretāra vietniece Vendija Šermana intervijā televīzijas kanāla RBK Ukrainas redakcijai.

    Uz žurnālistu lūgumu komentēt Putina mājienus par iespējamu kodolieroču pielietošanu Šermana atbildēja, ka «mēs neesam paaugstinājuši savu kaujas gatavības līmeni tur, kur Putins paaugstināja savējo».

    «Protams, ka vēlamies zināt visu, kas notiek. Tomēr pašlaik mūs daudz vairāk uztrauc tas, ko prezidents Putins dara konvencionālajā karā, nevis kodolieroči. Un mēs plānojam arī turpmāk uz to koncentrēties,» klāstīja valsts sekretāra vietniece.

    Viņa atgādināja, ka Putins un Krievija kā viena no piecām Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes pastāvīgajām dalībvalstīm ir atbalstījusi paziņojumu, ka pasaulei nekad nevajadzētu nonākt līdz kodolkaram, jo tajā nav iespējams uzvarēt.

    Jau vēstīts, ka NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņojis, ka alianse neredz vajadzību mainīt alianses kodolspēku trauksmes līmeni, neraugoties uz Krievijas draudiem saistībā ar kodolieročiem.

    Putins svētdien deva pavēli armijas vadībai izsludināt trauksmes režīmu Krievijas kodolspēkos.

    Karš Ukrainā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē