• Apglabā zvērīgi nogalināto jēkabpilieti. Kaimiņi cer, ka slepkava vairs nav starp dzīvajiem

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    24. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Jēkabpilī mātes un jaunākā dēla acu priekšā noslepkavotās sievietes dzīve pēdējos divus gadus bijusi nebeidzama šausmu filma – vajāšana, nāves draudi, pazemojums, bezspēcība. Līdz 16. aprīlī Leons Rusiņš, kuru viņa reiz iemīlējusi, laupīja viņai dzīvību.

    Šī slepkavība pamatīgi satriekusi Latviju. Notiek izmeklēšana, kā tas varēja gadīties, ka gadiem ilgi nesodīti tika iznīcināta divu bērnu māmiņas dzīve, lai arī policija saņēmusi daudzus iesniegumus par notiekošu vardarbību. Žurnālam «Privātā Dzīve» viņas kaimiņi atzīst – šī traģēdija nesākās slepkavības brīdī uz lauku ceļa. Tajā mēnešiem ilgi bija ierauti desmitiem cilvēku – radi, kaimiņi, darba kolēģi, vienkārši paziņas.

    «Neaptverami sāpīgi apzināties, ka gan pati sieviete, gan apkārtējie darīja visu, lai slepkavu apturētu. Taču policija negribēja vai nevarēja palīdzēt. Kaimiņš – jauns vīrietis – viņu aizstāvēja, gāja uz tiesām. Viņš nebaidījās. Arī pārējie mājas iedzīvotāji zvanīja uz policiju, ja Leons parādījās,» saka kāda noslepkavotās sievietes kaimiņiene.

    Žurnāls «Privātā Dzīve» vēsta, ka pagājušajā trešdienā sievietes mamma pameta slimnīcu, lai ceturtdien zemes klēpī guldītu savu vienīgo meitu. Kapsētā ieradās neliels pavadītāju pulciņš.

    «Annai nebija daudz draugu, bet šie bija cilvēki, kuriem Anna tiešām rūpēja,» sacījusi kāda no pavadītājām.

    Svētdien apritēja nedēļa, kopš Rusiņš izsludināts meklēšanā. Ziņa, ka Leona auto atrasts netālu no upes, daudziem jēkabpiliešiem viesusi cerību, ka slepkava vairs nav starp dzīvajiem. «Es arī ļoti ceru, ka viņam tomēr pietika pelēkās vielas smadzenēs, lai atdotos Aiviekstei,» teic kāda no nogalinātās sievietes draudzenēm.

    Viņa piebilst: «Manas draudzenes vairs nav, un to neviens nevar mainīt. Tagad jādara viss, lai mainītu likumus un kādai citai sievietei šādā situācijā būtu cerība izglābties. Un vēl jādara viss, lai atbalstītu tos, kuriem Leons atņēmis pašu tuvāko cilvēku. Jādomā, kā palīdzēt dēliņam, kas šīs šausmas pieredzēja savām acīm, viņas vecākajam bērnam, kurš palicis bez mammas. Un viņas mātei, kurai bojā gājusī bija vienīgais atspaids. Jo šīs traģēdijas varēja nebūt…»

    Žurnālā «Privātā Dzīve» lasiet kaimiņu un draudzenes mēnešiem ilgi pieredzēto pirms liktenīgās svētdienas, kad sieviete mira no varmākas rokas!

    • Jurkāns atkal precas? Pēc 3 gadu prombūtnes ierodas Latvijā kārtot papīrus
    • Noslepkavotās dzīve bija kā šausmu filma. Jēkabpils monstra kaimiņi atklāj baisas detaļas
    • Petravičas karstās brīvdienas. Flirts ar arābiem un vēderdejas
    • Pieņēmusi drosmīgu lēmumu. Zeltiņa slēdz rotu biznesu
    • Beidzot atklājas, kā Porziņģis saticis savu mīlu
    • Vasara tuvojas! Lepers katru rītu cilā riepas. Krūze-Hermane neēd 140 stundas
       
    Privātā Dzīve nr17-18/2023

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē