• Aizdomās par trīsgadīgas meitas slepkavību Krāslavā apcietināta bērna māte

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šī gada 4. decembrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirknis saņēma informāciju par iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret mazgadīgu bērnu.

    Notikuma vietā policisti aizturēja bērna māti un tēvu. Mātei piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Par notikušo sākts kriminālprocess par iespējamu bērna slepkavību pastiprinošos apstākļos un kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

    2022. gada 4. decembrī Neatliekamais medicīnas palīdzības dienests saņēma izsaukumu uz daudzdzīvokļu namu Krāslavā, kur kāda ģimene ziņoja, ka no gultas otrā stāva ir nokritusi trīs gadus veca meitenīte. Ierodoties notikuma vietā, Neatliekamais medicīnas palīdzības dienests konstatēja 2019. gadā dzimuša bērna nāvi un uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policija. Ierodoties notikuma vietā,  likumsargi konstatēja, ka pret bērnu, iespējams, ir veikts noziedzīgs nodarījums. Krāslavas iecirkņa amatpersonas notikuma vietā atrada un izņēma lietiskos pierādījumus, kuri, visdrīzāk norāda, ka mirušais bērns pakļauts vardarbībai. Jāmin, ka minētajā ģimenē aug vēl trīs bērni no 1 līdz 6 gadu vecumam.

    Aizdomās par bērna slepkavību notikuma vietā aizturēta bērna māte – 1996. gadā dzimusi sieviete un bērna tēvs – 1993. gadā dzimis vīrietis.

    Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka personas jau vairākkārt nonākušas policijas redzeslokā par dažāda rakstura pārkāpumiem.

    Vakar, 5.decembrī Daugavpils tiesa bērna mātei piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

    Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta otrā punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Šobrīd policija turpina izmeklēšanu.

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē