• Bolt samazina skrejriteņu ātrumu pie skolām un bērnudārziem

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sākot ar septembri līdz pat skejriteņu sezonas noslēgumam, mobilitātes platforma Bolt ir ierobežojusi maksimālo skrejriteņu ātrumu līdz 15 km/h pie lielākās daļas skolu un bērnudārzu Rīgā un citās pilsētās, kur ir pieejami Bolt elektriskie skrejriteņi.

    Šāds ātruma ierobežojums ir spēkā arī pie izglītības iestādēm Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī un Rēzeknē, lai bērni un viņu vecāki pie izglītības iestādēm varētu justies drošāk.

    “Atsākoties mācībām, bērnu un jauniešu skaits uz ielām ir ievērojami palielinājies. Tāpēc esam ierobežojuši skrejriteņu maksimālo ātrumu pie izglītības iestādēm, lai mums visiem kopā būtu draudzīgāka un drošāka pārvietošanās,” stāsta Eimants Balta, Bolt reģionālais skrejriteņu pakalpojuma vadītājs Baltijā.

    Braucot garām mācību iestādēm, braucēji aicināti būt uzmanīgiem, vērīgiem un pievērst uzmanību kājāmgājējiem. Tāpat ieteikts neizmantot maksimālo pieejamo skrejriteņa ātrumu, bet izvēlēties to atbilstoši situācijai.

    Pirms brauciena uzsākšanas katram braucējam lietotnē tiek piedāvāts iepazīties ar drošības ceļvedi. Lai tam piekļūtu, lietotājiem jāpārslēdz Bolt lietotne uz skrejriteņu režīmu un ekrāna apakšējā labajā pusē jāizvēlas vairoga ikona. Ceļvedī ietverta informācija ar drošības padomiem, pieejams “iesācēja režīms”, kas ļauj ierobežot maksimālo ātrumu, kā arī atrodama informācija par vietējiem noteikumiem, kas saistīti ar mikromobilitāti pilsētā.

    Bolt elektrisko skrejriteņu maksimālais ātrums ierasti ir 25 km/h. Uzņēmums uzsver, ka skrejriteņu noma ir pieejama no 18 gadu vecuma un ar to var pārvietoties tikai viens cilvēks.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē