• 8% iedzīvotāju pirms došanās ciemos arī turpmāk plāno veikt Covid-19 paštestu, ziņots aptaujā

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Lielākā daļa jeb 87% no 1. aprīļa pirms došanās ciemos paštestus neveiks (55% – nē, 32% – drīzāk nē), bet vēl 5% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

    Kopumā 8% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju norāda, ka arī atceļoties Covid-19 ierobežojumiem, viņi pirms došanās ciemos turpinās veikt Covid-19 paštestus (2% – jā, 6% – drīzāk jā), secināts «BENU Aptiekas» Stresa termometra datos, kas iegūti sadarbībā ar kompāniju GEMIUS, aptaujājot vairāk nekā 1800 respondentu.

    4% sniedza atbildi, ka arī pēc 1. aprīļa pirms viesu uzņemšanas lūgs ciemiņiem veikt Covid-19 paštestu, absolūti lielākā daļa jeb 93% to viesiem neprasīs darīt, bet vēl 3% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

    Salīdzinot rezultātus pēc respondentu dzimuma, redzams, ka nedaudz biežāk Covid-19 paštestus pirms došanās ciemos turpinās veikt sievietes – viņu vidū to plāno darīt 9% (2% – jā, 7% – drīzāk jā), kamēr vīriešiem šis rādītājs ir 7% (2% – jā, 5% – drīzāk jā).

    Paštestus pirms došanās ciemos neplāno veikt attiecīgi 84% sieviešu (49% – nē, 35% – drīzāk nē) un 90% vīriešu (61% – nē, 29% – drīzāk nē), bet vēl 8% sieviešu un 3% vīriešu konkrētu viedokli sniegt nevarēja. Uz jautājumu, vai lūgs ciemiņiem pirms ierašanās veikt Covid-19 paštestu, apstiprinošu atbildi aptaujā sniedza 5% sieviešu (2% – jā, 3% – drīzāk jā) un 3% vīriešu (1% – jā, 2% – drīzāk jā).

    Pēc ģimenēs lietotās sarunvalodas secināms, ka biežāk paštestus pirms iešanas ciemos plāno veikt krievvalodīgie – viņu vidū šādu atbildi sniedza 12% (3% – jā, 9% – drīzāk jā), kamēr latviešiem šis rādītājs ir 7% (1% – jā, 6% – drīzāk jā). Paštestus pirms došanās ciemos neplāno veikt attiecīgi 88% latviešu (55% – nē, 33% – drīzāk nē) un 81% krievvalodīgo (51% – nē, 30% – drīzāk nē), bet vēl 5% latviešu un 7% krievvalodīgo konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

    Tāpat 4% latviešu (1% – jā, 3% – drīzāk jā) un 4% krievvalodīgo (3% – jā, 1% – drīzāk jā) pirms viesu uzņemšanas lūgs ciemiņiem veikt paštestu, 93% latviešu (68% – nē, 25% – drīzāk nē) un 91% krievvalodīgo (67% – nē, 24% – drīzāk nē) to neplāno darīt, bet vēl 3% latviešu un 6% krievvalodīgo konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

    Raugoties pēc respondentu vecuma, atklājas, ka visbiežāk paštestus pirms iešanas ciemos plāno veikt jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem – viņu vidū šādu atbildi sniedza 14% (5% – jā, 9% – drīzāk jā), kamēr citās vecuma grupās šis rādītājs svārstījās no 5% līdz 8%.

    Arī attiecībā uz viesu uzņemšanu jaunieši vecuma no 18 līdz 24 gadiem biežāk bija tie, kas norādīja, ka lūgs ciemiņiem veikt Covid-19 paštestu – viņu vidū to arī turpmāk plāno darīt 9% aptaujāto (7% – jā, 2% – drīzāk jā), kamēr citās vecuma grupās šis rādītājs nepārsniedz 4%.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē