Latvietis, kurš uzmirdzēja Kannu kinofestivālā. Gints Zilbalodis: Viss tikai sākas!

Viņa jaunākā animācijas filma Straume (Flow) kļuvusi par pirmo Latvijas pilnmetrāžas animācijas filmu, kas iekļauta Kannu festivāla konkursā un pavisam nesen – 77. Kannu kinofestivālā – uzņemta ar stāvovācijām, turklāt tā jau saņēmusi vairāk nekā divdesmit izplatīšanas piedāvājumus visā pasaulē. Iepazīsimies – kinorežisors Gints Zilbalodis.
Lauma Lūse-Kreicberga
Foto: no personiskā arhīva (Kristaps Kalns, Andrejs Strokins, Erlend Štaub)

– Kad pirms pāris dienām atgriezies no Kannām, teici, ka pēc lielās spriedzes gribi atpūsties. Kā izskatās atpūta Ginta stilā? Vienatnē, klusumā, ar draugiem, ceļojot?
– Man atpūta nozīmē to, ka… esmu sācis taisīt nākamo filmu, jo ir idejas un iedvesma. Esmu sācis ar mūziku, jo tās radīšanas process ir nomierinošs. Vismaz šobrīd, kad neviens no manis negaida vēl neko un man nav nekādu pienākumu, varu spēlēties… Šobrīd tas man ir vajadzīgs, lai pārslēgtos. Pēdējie mēneši bija ļoti spraigi, jo filmu pabeidzu tikai vienu dienu pirms došanās uz Kannām, kur savukārt bija ļoti daudz interviju, tikšanos, pasākumu.

Neiespējami ir uztaisīt to, kas patiks visiem, it īpaši mūsdienās, interneta laikmetā, kad vienmēr atradīsies kāds, kam kaut kas nepatīk.

Esmu novērojis – ja ilgstoši esmu bijis uzmanības centrā, pēc tam man vajag mazliet vienatnes, bet pēc ilgāka laika vienatnē gribas satikt draugus. Šobrīd ir klusāks periods – pirms nākamās vētras, kad sāksies Ansī starptautiskais animācijas filmu festivāls. 

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē