• Žurnāla Pērle redaktores garderobe, kas neiziet no modes. Kā to panākt?

    Stils un mode
    Ieva Jātniece
    Agija Vismane
    11. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Žurnāla Pērle galvenā redaktore Sandija Šēnberga it visā novērtē kvalitāti, lietu ilglaicīgumu, to savstarpējo formu un krāsu saspēli, mākslinieciskumu detaļās. Plus vēl pašas radošums, kombinējot dažādus apģērbus. Iedvesmojies, ja tev patīk Sandijas stils!

    Pirmkārt, kvalitāte un ērtums!

    Izvēloties apģērbu, primāri raugos uz tā kvalitāti. Man arī ļoti būtiski, lai apģērbs ir ērts. Manā garderobē ir daudz baltu kreklu un blūžu, melnu bikšu un vairākas žaketes. Ļoti noderīgi ir arī kvalitatīvi melni un balti T krekli – tie labi izskatās gan ikdienā, gan kopā ar atbilstošām rotām arī svētkos. Mani T krekli ir no zīmoliem Jil Sander un Windsor. Neciešu zeķbikses, tādēļ ziemā valkāju tikai bikses, savukārt vasarā – lielākoties kleitas un svārkus.

    Žakete – 160 € adolfodominguez.com
    Žakete – 160 € adolfodominguez.com
    Bikses – 99 € cos.com
    Bikses – 99 € cos.com
    Kreklblūze PS Paul Smith – 70 € yoox.com
    Kreklblūze PS Paul Smith – 70 € yoox.com

    Bez nejaušiem pirkumiem

    Nepērku drēbes, kas atspoguļo sezonas aktuālos jaunumus, bet pēc gada jau šķiet novecojušas un ir jāizmet. Tā ir izšķērdība un neekoloģiska pieeja. Manas drēbes ir ilglaicīgas – dažas iegādātas pat pirms 25 gadiem, bet nav zaudējušas formu, un tās valkāju joprojām. Garderobē nekas neienāk nejauši – lietas izvēlos apzināti, tāpēc manā skapī it viss ir savstarpēji kombinējams.

    Džemperis – 50 € Lindex
    Džemperis – 50 € Lindex
    Platmale – 135 € eu.lackofcolor.com
    Platmale – 135 € eu.lackofcolor.com
    Lakats (modāls, zīds, 150x150 cm) Dondup – 156 € yoox.com
    Lakats (modāls, zīds, 150x150 cm) Dondup – 156 € yoox.com

    Nekad neiepērkos pēdējā brīdī

    Labāk šad tad atvēlu laiku, lai pastaigātu pa veikaliem un nopirktu kvalitatīvas drēbes, apavus vai aksesuārus priekšdienām, nevis meklēju konkrētu lietu brīdī, kad to patiešām vajag. Jo – kas šādās situācijās notiek? Apbraukājot vai visus Rīgas veikalus, visticamāk, tiks nopirkts labākais no sliktākajiem variantiem. Lai gan man ir daudz drēbju, ja veikalā ieraugu kaut ko kas man labi der un izskatās, es to nopērku. Arī autletus apmeklēju ne jau ar domu nopirkt ko konkrētu – ar interesi braucu vien paskatīties, kas tur labs atradīsies. Piemēram, nesen biju Mecingenes autletā, kur iegādājos Max Mara pusmēteli ar kapuci tradicionālajā kamieļkrāsā. Lai arī man jau ir pietiekami daudz virsdrēbju, šīs ir ļoti labs pirkums – ne tikai ērts un labi izskatās, bet arī silts un ziemai piemērots.

    Skaidra krāsu gamma

    Nesen pārkārtoju skapi un secināju, ka visus savus apģērbus varu sagrupēt pa krāsām – melns, brūns, smilšu krāsas, maigi rozā, balts. Citu krāsu manā garderobē tikpat kā nav. Vienīgais izņēmums – īpašākiem pasākumiem paredzēti plāni, koši mētelīši.

    Kombinezons – 108 € adolfodominguez.com
    Kombinezons – 108 € adolfodominguez.com

    Apavus izceļ detaļas

    Iegādājoties apavus, ievēroju to pašu principu – labāk nopērku vienus dārgus, bet kvalitatīvus un ērtus apavus, nekā vairākus no masu produkcijas. Absolūta klasika man šķiet garlaicīga, tāpēc izvēlos modeļus ar interesantām detaļām vai faktūru. Novērtēju tādus zīmolus kā Prada (nav ērtāku mokasīnu kā šim zīmolam!), Stuart Weitzman, INCH2, Coach.

    Loferi Coach – 175 € boozt.com
    Loferi Coach – 175 € boozt.com
    Zeķītes – 12 € cos.com
    Zeķītes – 12 € cos.com

    Efektīgas rotas

    Novērtēju efektīgas, lielas rotas. Esmu dzirdējusi viedokli, ka sievietēm pēc 50 gadiem vairs nevajadzētu nēsāt bižutēriju, bet es tam nepiekrītu. Man ir itāļu zīmola Angela Caputi efektīgās rotas, kas veidotas no dažādu sintētisku materiālu sakausējuma. Tās nopērkamas veikalos Milānā, Florencē, Romā, Parīzē un tiešsaistē angelacaputi.com. Nēsāju arī rotu mākslinieka Andra Laudera darinātos auskarus un kaklarotas. Biežāk izvēlos zeltu, bet man ir arī sudraba rotas.

    Auskari Andris Lauders (sudrabs 925, zelts 999) – 400 € andrislauders.com
    Auskari Andris Lauders (sudrabs 925, zelts 999) – 400 € andrislauders.com

    Brilles – lielisks aksesuārs

    Aiz tām var paslēpties un ar tām var izcelties. Es iesaku – nekad nepērciet brilles, domājot vien par to primāro funkciju, bet izvēlieties brilles ar tādiem ietvariem, kas vizuāli padara interesantu. Man pašai ir seši formās un krāsās dažādi briļļu rāmji, ko izvēlos atbilstoši savam tā brīža noskaņojumam.

    Briļlu rāmji – 90 € vizionette.lv
    Briļlu rāmji – 90 € vizionette.lv

    Labākais autlets – pie Barselonas

    Latvijā apģērbu un apavu veikalos tikpat kā neeju, vienīgais izņēmums ir COS. Novērtējot lietu kvalitāti un ilglaicīgumu, pārsvarā iepērkos ārzemēs augstākās klases zīmolu autletos. Parasti tie atrodas netālu no lielajām pilsētām, turp kursē autobusi. Manuprāt, labākais tīklu autlets atrodas netālu no Barselonas (larocavillage.com). Man patīk arī Mecingenes autletu pilsētiņa Vācijā un The Malls netālu no Florences. Novērtēju arī lielāko Prada autletu Montevarči Space.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē