• Vairāk, nenozīmē labāk. Tievēšanas pieredze

    Uzturs un diētas
    Lauma Lūse-Kreicberga
    15. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Periodiski tievējusi kopš 20 gadu vecuma. Lielākais svars bijis 125 kilogrami, savukārt pirms pieciem gadiem sasniegusi savu zemāko svaru – 60 kg, tad trīs gadus balansējusi starp 60 un 70 kg, taču pēdējo divu gadu laikā svars atkal jau sasniedzis 100 kg.

    Neizdevās noturēt svaru

    Iemesli – bailes, citas attiecības, vides maiņa

    Rita Tarasova, triju bērnu mamma, reiki dziedniece.

    • Kā notievēju?
      Kad gaidīju bērnu, man atklāja grūtniecības cukura diabētu. Sabalansējot ēdienkarti un izslēdzot cukuru saturošus produktus, notievēju par 30–40 kilogramiem, taču pēc tam atkal pieņēmos svarā. Sekoja otrs piegājiens, kad kopā ar domubiedriem sāku ievērot sabalansēta uztura režīmu un sasniedzu 60 kilogramus. Tievēšanas laikā fiziskajām aktivitātēm nebija lielas lomas, tomēr daudz staigāju.
    • Kāpēc neizdevās svaru noturēt? Manuprāt, bija trīs iemesli: 
    1. Vides maiņa. Pārcēlos dzīvot uz citu pilsētu un vairs nebiju kopā ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem. Vairs nebija arī režīma – ik pēc trim stundām sabalansēta uztura, sākās nobīdes, pa retam ēdienkartē parādījās produkti, kas nav ieteicami. Arī ūdeni dzēru pārāk maz.
    2. Jaunas attiecības. Iepriekšējās attiecībās bija ierasts, ka ikdienā mums ir sabalansēta ēdienkarte, bet jaunās attiecības nāca ar citu ritmu un citu ēdienkarti, vairāk pakļāvos dzīvesbiedra vēlmēm.
    3. Bailes un saspringums. Visu laiku bažījos par to, ka svars atgriezīsies, un biju saspringusi. Manuprāt, es kaut kādā ziņā piesaucu tos kilogramus atpakaļ, jo noskaņojos nevis uz pozitīvām, bet negatīvām domām.
    • Ko gribētu mainīt?
      Mans mērķis nekur nav pazudis. Laikā, kad biju notievējusi, man nebija sāpju locītavās un pati jutos enerģijas pilna, tāpēc es zinu, ka agrāk vai vēlāk atkal nonākšu līdz savam ideālajam svaram – 60–65 kilogramiem, kas atbilstu arī manam augumam (esmu 157 centimetrus gara). Vissvarīgākais uzdevums, ar ko esmu tikusi galā vismaz par 90 %, ir manas bailes. Šoreiz, uzsākot tievēšanas procesu, vēlos to baudīt, lieki neraizējoties, cik ātri to paveicu, gribu, lai tas notiktu dabiski un ar garantiju. Iepriekšējās reizēs visu laiku biju saspringusi – gribēju iegūt rezultātus pēc iespējas ātrāk, nomest pēc iespējas vairāk kilogramu. Un varbūt tāpēc galu galā norāvos.
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē