• Sagatavo ādu ziemas sezonai!

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    Iveta Dzērve
    28. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: RomarioIen/Shutterstock.com
    Pēc vasaras priekiem ādu nepieciešams mazliet intensīvāk mitrināt, arī atjaunot un sākt sagatavot vēsākam laikam. Konsultē dermatoloģe Linda Kapteine-Veita.
    • Vasaras zeltainais iedegums patiesībā ir ādas aizsargreakcija pret sauli. Tas uzkrājas visās ādas šūnās, ne tikai melanocītos, kas ar laiku nolobās, bet arī ādas raga šūnās jeb keratinocītos, kas gādā par ādas elasticitāti. Tāpēc, ja tīši vai nejauši esi sauļojusies, lai āda saglabātu tvirtumu un būtu bez sīkām krunciņām, to nepieciešams bagātīgi mitrināt!
    • Lai brūno ādas toni saglabātu ilgāk, pīlingu izvēlies vieglu un saudzīgu, citādi tas nolobīs visu vasaras skaistumu. Pamatīgāku ādas attīrīšanu vari atlikt uz vēlāku un vēsāku laiku.

    Izvēloties mitrinošos serumus un krēmus, dod priekšroku tiem, kam uz etiķetes ir norāde – atjaunojošs.

    • Efektīvākie mitrinātāji un atjaunotāji ir aļģes, kolagēns, olbaltumi, hialuronskābe. Tūlītējam efektam noderīga ir augstas molekulmasas hialuronskābe – kā vairogs tā pasargā ādu no atūdeņošanās. Mitruma līdzsvaru palīdz uzturēt arī dažādas minerālvielas. Ātrā palīdzība – visi SOS līdzekļi: maskas, ampulas, serumi, arī vizīte pie kosmetologa.
    • Ja sejas ādā uzradušās sīkas krunciņas, āda izskatās mazliet apvītusi un sagurusi, vainojams vasaras intensīvais UV starojums. Tas sagrauj audu šķiedras, kolagēnu un citas ādas olbaltumvielas, tāpēc dažādās ādas struktūrās radikāli samazinās mitruma daudzums. Tad ir svarīgi rūpēties ne tikai par mitrināšanu, bet arī par ādas atjaunošanu.

    Ejot ārā saulainā laikā arī ziemā, turpini lietot saules aizsargkrēmus, ideāli – ar SPF 50!

    • Kad laiks paliek vēsāks, āda kļūst aizvien sausāka, tāpēc to vajag arī pabarot. Tam lieti der kosmētika ar vērtīgiem vitamīniem un eļļām. Sārtai sejai ar izteiktiem asinsvadiem noteikti lieto kopjošo kosmētiku jutīgai ādai ar norādi – antiredness, kuperozai, rozācijas skartai ādai.
    • Vislabāko atjaunojošo efektu var gūt pie speciālista ar vieglajām injekcijām, kas darbojas ādas virspusē, tāpēc tās var sākt jau tūlīt. Der biorevitalizācija ar hialuronskābi, mezoterapija un PRF – fibrīna plazmas injekcijas. Tās piešķir ādai tūlītēju mirdzuma un svaiguma efektu.
    • Nopietnas procedūras sejas ādas atjaunošanai un vasaras pēdu novēršanai ieteicams plānot laikā, kad mazinās saules intensitāte. Pēc uzturēšanās saulē ir vajadzīgas vismaz četras nedēļas, lai varētu uzsākt lāzerprocedūras, ja pakāpeniski jālikvidē kāds lielāks asinsvadu tīklojums, pigmentācijas plankumi.

    Izvēlies šos produktus sejas kopšanai pēc vasaras!

    LA ROCHE-POSAY Hydraphase UV SPF 25 Light krēms jutīgai, dehidrētai, blāvai ādai, paredzēts normālai un kombinētai ādai. Satur tīru hialuronskābi, kas iegūta, izmantojot zaļās tehnoloģijas. Mitrina, piepilda un nostiprina ādu, sniedz ikdienas aizsardzību pret UVS.
    40 ml – 27 eiro, aptiekās

    THALGO Source Marine 7 Day Hydration Treatment mitrinošs komplekss nedēļas kursam ar mikronizētu jūras aļģu filtrātu, 10 mitrinošu molekulu un hialuronskābes kokteili, kas atjauno dehidrētu ādu. Tūdaļ nomierina savilktu ādu un padara to mirdzošu un skaistu.
    30 eiro, Stockmann, douglas.lv, Neroli Cult Beauty

    AVÈNE Tolerance īpaši maigs gela losjons jutīgas un iekaisīgas ādas attīrīšanai. Maigi noņem kosmētiku un dienas laikā uzkrātos netīrumus no sejas, acīm un lūpām. Sniedz ādai komforta sajūtu.
    200 ml – 19,65 eiro, aptiekās

    BABĒ SUN vieglas tekstūras aizsargfluīds ar toni. Vienmērīgi izlīdzina sejas ādas toni un aizsargā to ar SPF 50. Der visiem ādas tipiem, arī jutīgai ādai.
    23,77 eiro, aptiekās

    ALGOTHERM Ocean Hydra serums ar aļģu un augu ekstraktiem, hialuronskābi un īpaši attīrītu jūras ūdeni, ko speciālisti sauc par jūras eliksīru. Mitrina, apgādā ar barības vielām un atjauno aizsargbarjeru, sargājot no dehidratācijas.
    65 eiro, myskin.lv

    INSTITUT ESTHEDERM Age Proteom šūnu ilgmūžības serums. Iedarbojas uz galveno ādas novecošanas cēloni – olbaltumvielu sabrukšanu – un paildzina ādas jaunību. Redzami samazina grumbas, mirdzuma un tvirtuma zudumu un aizsargā no ārējās vides ietekmes.
    95 eiro, Institut Esthederm, Stockmann, myskin.lv, aptiekās

    Slavenību iecienītā Londonas zīmola SARAH CHAPMAN serums veselīgākai sejas krāsai Ultra Recovery Booster ar omega neaizvietojamo taukskābju kompleksu, pretiekaisuma vielām un probiotikām nomierina, pabaro un nostiprina kairinātu un bojātu ādu.
    82 eiro, Neroli Cult Beauty, Stockmann, douglas.lv

    Zīmola 111SKIN serumu Repair Serum NAC Y2 Londonas slavenību plastikas ķirurgs Dr. Yannis Alexandrides izstrādāja saviem klientiem, lai veicinātu dzīšanu pēc invazīvām procedūrām. Nu to lieto un iesaka dermatologi ikdienā, jo novērtē neaizstājamās NAC aminoskābes, C vitamīna un pretiekaisuma vielas Eskin formulu kā lielisku līdzekli, kas efektīvi novērš apsārtumu, grumbiņas, ādas hiperreaktivitāti un attālina novecošanas pazīmes.
    15 ml – 140 eiro, 111skin.com, Kempinski The Spa

    ELEMIS Superfood Oil barojoša sausā eļļa sejai – veselīgs uzturs ādai ar deviņu superaugļu spēku. Bagāta ar antioksidantiem un minerāliem, palīdz saglabāt ādas tvirtumu, līdzenumu, elastību, veselīgu mirdzumu un svaigu toni. Viegla, netaukaina tekstūra ātri iesūcas ādā.
    65 eiro, Taka Spa, Stockmann, douglas.lv 

    Produktu cenas var būt mainījušās vai produkti var vairs nebūt pieejami veikalos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē