• Lai āda mirdz! Vienkārši padomi

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Ziemā organisms strādā lēnāk un enerģijas cirkulācija šūnās ir vājāka. Mazāk kustamies, vairāk ēdam, tāpēc, tuvojoties pavasarim, arī āda izskatās sliktāk. Skaistuma speciālisti iesaka pārbaudītas metodes, kā pēc iespējas ātrāk uzlabot ādas vielmaiņu un atjaunot mirdzumu.

    Lai asinis riņķo!

    Aerobās slodzes laikā ādai pieplūst asinis un skābeklis, turklāt svīstot tā attīrās no toksīniem. Regulāri sniedzot ādai un asinsvadiem šādu treniņu, tās stāvoklis ar laiku uzlabosies. Lieliski, ja pēc aerobās slodzes vari ieiet saunā un beigās noskaloties ar vēsu ūdeni. Bodibaiki, aerobika, peldēšana vai skriešana – der jebkurš sporta veids, kura laikā ķermeņa āda kļūst viegli sārta.

    Aļģu spēks

    Apsveicami, ja tu ikdienā sporto un dzer daudz ūdens, taču laiku pa laikam jāatceras organismā atjaunot mikrolementu balansu. Kosmetologi iesaka lietot spirulīnas tabletes. Tā ir viena no visvairāk barojošām un mikroelementiem bagātākajām aļģēm, kas turklāt palīdz kontrolēt svaru un šķidruma apmaiņu organismā. Savukārt ķermeņa procedūras ar aļģēm enerģizē ādu un stimulē šūnu atjaunošanās procesus.

    Apēd enerģiju!

    Avokado, rieksti, sēkliņas, zaļie dārzeņi un jūras produkti ir ēdienkartes neatņemama sastāvdaļa, ja vēlies, lai āda iegūtu veselīgāku izskatu. Ēdienkartes izveidošanu, kas piemērota ādas stāvokļa uzlabošanai, var uzticēt speciālistam, taču jārēķinās, ka tās ievērošana prasīs ne tikai disciplīnu, bet arī laiku.

    Kontrastduša

    Ādas skaistums lielā mērā atkarīgs no organisma kopējā tonusa. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā to celt, ir regulāra kontrastduša, kas ne tikai paātrina vielmaiņu, aktivizē asinsriti un palīdz izvadīt no organisma toksīnus, bet arī palīdz cīņā ar liekajiem tauciņiem un celulītu. Uzsākot kontrastdušas kursu, tev jābūt pilnīgi veselai.

    Tā jāveic regulāri, vislabāk no rītiem, noteikti ne tieši pirms naktsmiera.

    Karstajam ūdenim jābūt apmēram 40 grādu siltam, bet aukstais var būt pat ļoti auksts (tiesa, tas jāpazemina pakāpeniski). Zem siltā ūdens strūklas jāpavada apmēram trīs reizes ilgāk nekā zem aukstā, piemēram, 30 sekundes skalojies siltā, bet 10 sekundes aukstā ūdenī un katru rītu veic ne mazāk kā piecus šādus ciklus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē