• Ievas Adamss pamāca, kā ģērbties, lai runātu bez vārdiem

    Mode
    Ieva Jātniece
    Agija Vismane
    25. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Katrs tērps ir fantastisks rīks, kas parāda, kas mēs esam un ko gribam, taču ir jāprot likt lietā šo vizuālo valodu,» uzsver lektore un tantras skolotāja Ieva Adamss.

    Viņas stila izjūta ir pārliecinoša un tēls atbilstošs katrai konkrētajai situācijai – te seksīgi koķets, te spilgti izceļas apkārtējo vidū, bet noteiktos brīžos, kad gribas mieru, palīdz pazust pūlī.

    Ja zini, kas esi, apģērbties ir vienkārši

    Katrs tērps ir lieliska iespēja iedzīvoties dažādos tēlos un situācijās. Ja skaidri zini, kurp dodies, kas esi un kāda ir tava loma konkrētajā pasākumā, apģērbties ir vienkārši! Es neesmu tipiska sieviete – man nekad nav bijis situācijas, kad «nav ko vilkt mugurā», jo es protu radoši rotaļāties ar to, kas ir. Un man nekad nav bijis tā, ka pirms kāda pasākuma būtu drudžaini skrējusi uz veikalu pēc jaunas štātes.

    Atskaites punkts – auguma tips

    Modes tendences ir svarīgas, bet vēl svarīgāk ir ņemt vērā savu auguma tipu. Man ir atlētiskā jeb taisnstūrveida figūra. Tā kā viduklis man nav izteikts, to iezīmēju ar jostu vai izvēlos tērpus vairākos slāņos.

    Svarīgi, lai kleita ir pareizi piegriezta, – kā, piemēram, Vivjenai Vestvudai.

    Arī šobrīd tik modernais oversize ir kā radīts manai figūrai. Ar gadiem man aizvien tuvāks kļūst Austrumu daudzslāņainais un apjomīgais apģērba stils, nevis Rietumu seksīgais un piegulošais.

    Drosme kombinēt

    Neesmu skaitījusi, bet, šķiet, skapī man ir vienāds daudzums kleitu, bikšu, svārku un topu. Man ļoti patīk kreklkleitas – tās izskatās gan statusīgi, gan sievišķīgi, turklāt ir ērtas. Jaunākais trends ir savilkt vairākas kreklkleitas citu virs citas. Vēl man ļoti patīk bikšu un svārku kombinācija, tāds austrumnieciskais un arī androgīnais stiliņš – virs klasiskām taisnām biksēm nēsāju plisētus svārkus.

    Rotaļas ar krāsām

    Ir noteiktas krāsas, kas liek man labi justies un izskatīties. Pamats ir melns, balts un pelēks. Uz šā fona man ir viegli izcelties, jo seja man ir kontrastaina – ļoti gaiša āda, sarkanas lūpas, melni mati un uzacis. Esmu tā sauktais Sniegbaltītes tips. Spilgti un drosmīgi salikumi piešķir tēlam jaudu.

    Ziemā man patīk melnais, baltais un sarkanais un, kad uzspīd saulīte, arī oranžais.

    Rudenī un pavasarī – haki zaļš, klusināti oranžs, tumši brūns. Vasarā – spilgti zils, melns, sarkans un oranžs. Un visās sezonās arī leopards – man piestāv, un es protu to iznest. Katru sezonu piepērku klāt pa kādai lietai klāt konkrētajā krāsu gammā, esošajā paletē mēģinu iekombinēt arī kaut ko aktuālajās sezonas krāsās – kaut vai tikai lakatu, un sanāk ļoti interesanti.

    Ziemā, kad spīd saule, apģērbā man līdz ar melno patīk arī oranžais.
    Ziemā, kad spīd saule, apģērbā man līdz ar melno patīk arī oranžais.

    Eksperiments ar virsdrēbēm

    Pandēmijas laikā sāku eksperimentēt ar virsdrēbēm un atklāju, ka tā ir interesanta pasaule! Esmu iemācījusies kombinēt oversize mēteļus ar stepētām vestēm, siltas, krāsainas trenuškas pieskaņot krāsainām dūnu jakām. Esmu arī atklājusi pončo un lielas šalles, ar ko spēlēties.

    Tam visam klāt – dažādi interesanti apavi.

    Mūsu ziemas šķīdonī absolūts hīts ir platformas zābaki, bet, kad nav kupenu un gribas pastilot, – eleganti botforti ar ērtu papēdi un silti, adīti svārki ar seksīgu šķēlumu plus silta dūnu jaka – vienkārši ideāli!

    Svarīgākais aksesuārs – auskari

    Mana profesija ir saistīta ar runāšanu, tātad – uzmanības noturēšanu. Tāpēc auskari ir mans svarīgākais aksesuārs, tie parasti ir lieli, spīdīgi un kustīgi. Man ir daudz visdažādāko stila rotu, jo tieši caur tām mēs visskaidrāk parādām – vai dzīvojam šeit un šobrīd vai retro pasaulē, vai esam romantiskas vai apņēmīgas biznesa haizivis, vai sapņotājas. Tāpēc festivālam brīvā dabā izvēlos tautiskus auskarus ar mistiskām zīmēm, randiņam – smalku dizainera meistardarbu ar briljantiem, bet lekcijai – kaut ko īpaši trendīgu.

    Iedvesmojies, ja tev patīk Ievas stils

    Smejos, ka pārsvarā iepērkos gultā, tas ir, tiešsaistē. Mani iecienītākie internetveikali ir aboutyou.lv, zalando.lv, yoox.com. Vispirms izdomāju, ko tieši vēlos, piemēram, brūnas velveta bikses. Tad pasūtu kādas piecas vai pat desmit. Tad man ir iespēja mājās visu lēnām pielaikot un sakombinēt ar to, kas jau ir skapī. Izvēlos vienīgās īstās un pārējās nosūtu atpakaļ. Vai arī nepaturu neko, ja nav tās īpašās sajūtas, ka tās ir manējās. No dizaineru lietām mani piesaista Vivjenas Vestvudas dizainētās kleitas un somiņas, bet ikdienai vajadzīgo pērku COS, Zara un Mango.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē