• Evas Johansones stila knifiņi: Bieži iepērkos otro roku veikalos

    Stils
    Ieva Jātniece
    Agija Vismane
    5. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Tatjana Vlasova
    Arī tad, ja aiz loga ir tumsa un pasauli apņēmusi vienmērīga pelēcība, kultūras žurnālistes Evas Johansones apģērbā no tās nebūs ne miņas. Visu gadu viņa valkā gaišas drēbes, kas vairo dzīvesprieku.

    Pērļu medības

    Nepārspīlēju, tomēr cenšos maksimāli samazināt uz klimatu atstāto ietekmi – iegādājos Latvijā, citās Baltijas valstīs vai Skandināvijā ražotu apģērbu, bieži iepērkos second hand veikalos.

    Tajos iespējams atrast izcilus zīmolus un labu kvalitāti, turklāt – ietaupīt naudu.

    Piemēram, nesen andelemandele.lv nopirku jaunas Irregular Choice kurpes par 50 eiro. Savukārt pirms pāris gadiem Humanā par pusotra eiro iegādājos vienu no savām mīļākajām kleitām – fantastiski skaistu samta vakarkleitu.

    Esmu kleitu cilvēks!

    Manu garderobes pamatu veido kleitas – lielākoties vienkrāsainas, spilgtas. Rudenī un ziemā tās izvēlos siltas un garas.

    Kultūras žurnāliste Eva Johansone – sievišķīga, koša un starojoša.
    Kultūras žurnāliste Eva Johansone – sievišķīga, koša un starojoša.

    Siluets – tāds, kas izceļ vidukli, un ar ērtu dekoltē, lai varu pabarot mazuli.

    Kad vadu pasākumus, visbiežāk izvēlos košus bikškostīmus – sarkanu, dzeltenu vai rozā. Lai mani viegli var pamanīt!

    Drēgnajam laikam gribas kādu mirdzošu akcentu, tādēļ nesen internetā iegādājos Zara sudraba bikses. Tās valkāju gan ikdienā, gan vadot pasākumu tiešraides. Bet mīļākais ceremoniju vadīšanas tērps man ir mākslinieces Sindas Krieviņas radītā sudraba kleita.

    Būt siltumā

    Aukstajā sezonā mans mīļākais materiāls ir vilna, jo tā silda. Veļos kā vilnas kamols vecmāmiņas adītajos cimdos, pārstrādātajā vilnas mētelī ar vīramātes adītu šalli ap kaklu un Parīzē pirktā vilnas platmalē.

    Lietainā, mitrā laikā velku The North Face vai Patagonia vējjakas, klāt – ērtos Palladium vai Nike sporta apavus.

    Ziemā valkāju kvalitatīvus pārgājienu apavus. Pērku tos izmēru lielākus, lai ērti un veselīgi pēdām. Ikdienai izvēlos Vivaia zempapēžu laiviņas, ēterā ejot – augstpapēžu kurpes.

    Krāsu gaišums

    Zinu, ka daudziem Latvijā ļoti patīk melns apģērbs. Tas neapšaubāmi izskatās eleganti un padara slaidāku. Taču, tiklīdz es uzvelku melnu, sajūtos slikti – it kā ne savā ādā, sagurstu, sadrūvējos. Tumši zilu vai tumši pelēku varu nēsāt, bet melnu – nē.

    Manas mīļākās krāsas ir balta, rudzupuķu zila un bēša.

    Latvijā gan ir diezgan grūti atrast krāsainu apģērbu rudens un ziemas sezonai. Piemēram, savu dzelteno rudens mēteli pagājušajos Ziemassvētkos iegādājos Berlīnē. Savukārt Latvijā krāsainu apģērbu rada dizainere Laima Jurča un zīmols Hebe.

    Ja tev patīk Evas stils – iedvesmojies!

    Lielākoties iepērkos andelemandele.lv, vivaia.com, veikalos Humana, Ceļotājs, Hebe. Savus ērtos pārgājienu apavus valkāšanai ziemā iegādājos veikalā Virsotne Tērbatas ielā.

    No sirds rekomendēju arī Latvijā radīto menstruāciju biksīšu zīmolu That Day (thatday.eu). Košus aksesuārus meklēju pie mākslinieces Malvīnes Mennikas (malvine.lv). Viņas auskarus, kaklarotas un piespraudes nēsāju jau desmit gadu, izcila kvalitāte!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē