• Apelsīnu ziedi – maigums un seksapīls. Labāko smaržu izlase

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    27. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valeriya Zankovych/Shutterstock.com
    Apelsīnu ziedu smarža ir viena no populārākajām notīm sieviešu aromātu kompozīcijās. Tām piemīt pretrunīgas īpašības – gan nomierinoša, gan tonizējoša iedarbība.

    Apelsīnu ziedu aromātu dēvē arī par neroli – par godu princesei Neroli, kura 16. gadsimtā ieviesa apelsīnu ziedu smaržu modi, padarot to par apmātību visā Eiropā. Smaržu industrijā tomēr ir savas nianses.

    Gan apelsīnu ziedu ēterisko eļļu, gan neroli ēterisko eļļu iegūst no apelsīnu ziediem, atšķiras tikai ekstrakcijas paņēmieni.

    Pirmo iegūst destilējot, otro – ar gaistošu šķīdinātāju palīdzību. Vidēji no kilograma apelsīnu ziedu iegūst tikai vienu gramu ēteriskās eļļas. Apelsīnu ziedu eļļa ir saldāka, bagātīgāka, tai piemīt svaiga balto ziedu smarža, bet neroli – dziļāka, intensīvāka, ar citrusaugļu, medus un zaļo augu pikantām niansēm. Neroli lieliski saplūst ar apelsīnu ziedu eļļu, kopā radot pārsteidzoši dabisku apelsīnu ziedu aromātu.

    Apelsīnu ziedu smaržai piemīt izsmalcināta afrodīzija iedarbība – tās maigums nomierina, bet vienlaikus tonizē un vairo seksapīlu.

    • FORT & MANLE Impressions de Giverny – smaržīgs pavasara piedzīvojums, kas aizved uz Monē gleznotajiem Živernī dārziem. Magnolija, roze, osmantus, apelsīnu zieds, neroli, mango un ilangilangs vieš spilgtumu un nostalģisku melanholiju.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē